11.7.2015

Fiskarsin antiikkipäivillä

Lopetin perjantaina työt aikaisemmin ja lähdettiin miehen kanssa kesäretkelle Fiskarsiin. Fiskars kuuluu niihin meidän jokakesäisiin "must"-kohteisiin. Tuo pieni ruukkikylä vain on i-h-a-n-a ja kuuluu kesään. Tällä kertaa jätettiin pienet miehet mamman ja pappan hoiviin ja vietettiin iltapäivä antiikkiin tutustuen.
Antiikkipäivät järjestettiin aiemmin läheisessä Billnäsin ruukkikylässä, mutta jotain suksia meni ristiin ja nykyisin messuillaan Fiskarsin vanhalla veitsitehtaalla. Billnäsissä olen ollut muutamaankin otteeseen, mutta viime antiikkipäivistä on jo jokunen vuosi ja Fiskarsin messuilla en ole ennen käynyt. Täytyy sanoa, että vähän kaipasin Billnäsin ruukkitehtaiden rosoa antiikkimessujen ympärille. Vanhat tiiliseinät ja isot ikkunat toivat tapahtumaan oman tunnelmansa, jota veitsitehtaasta ei löytynyt.


Emme ole mitään antiikinkeräilijöitä tai -asiantuntijoita, mutta tapahtumassa on kiva kulkea ja katsoa mitä kaikkea on tarjolla. Mieheni on kiinnostunut mm. vanhoista lasiesineistä, joten niihin tutustuttiin useammassakin pisteessä. Ihasteltiin myös yhdessä kioskissa aika kauan Wirkkalan suunnittelemia maljakoita ja astioita. Ajatonta ja kaunista muotoilua. Sopisi loistavasti meidänkin huusholliin. Katseeni jäi myös useamman kerran kiinni vanhoihin puisiin astioihin. Sellaisiin oikein kuluneisiin ja kolhiutuneisiin. Silmissäni näin jo sellaisen keittiössä mustalla kivitasolla kukkuroillaan omenoita. Mies ei saanut samaa näkyä taiottua silmiinsä, joten ne ostokset jäivät tekemättä...Antiikkipäivillä on tarjolla niin astioita, huonekaluja, tauluja, rahoja, hopeaa kuin tulevaisuuden antiikkiakin. Talonpoikaisantiikkia, jugendia, vintagea, retroa, kaikkea sulassa sovussa. Moderniinkin tyyliin voi tehdä hyviä löytöjä ja joskus pieni tyylien sekoittelu voi tuoda sisustukseen särmää. Tällä kertaa teimme pari pientä löytöä, vaikka antiikkia eivät olleetkaan. Tulevaisuuden sellaista ehkä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...