26.7.2015

Retkipäivä Kaarinassa

Joskus parhaat retkipäivät syntyvät vähän vahingossa. Lauantaina aamu valkeni kauniina, joten päätettiin käyttää tilaisuus hyväksi ja lähteä retkelle. Mietittiin jo Zoolandiaakin, mutta jotenkin se ei kuitenkaan ollut sen päivän juttu. Meidän perheen miehet olivat aiemmin kesällä käyneet Raaseporin linnan raunioilla ja pojat olivat kovasti tykänneet seikkailla vanhojen muurien varjoissa. Mieheni kertoi, että kuulemma Kaarinan Kuusistossakin olisi linnanrauniot (ööö.. en ollut ikinä kuullutkaan sellaisista..?). Samalla muistui mieleen ystävän kehuma Hovirinnan puisto myöskin Kaarinassa. Suunnitelma jalostui piknik-retkeksi. Käydään ensin tutustumassa linnanraunioihin ja puistoillaan sen jälkeen. Soitettiin vielä veljelleni ja saatiin heidän perheensäkin houkuteltua mukaan, vaikka lähtöajaksi sanottiin N-Y-T, nyt.

Ajeltiin Kuusistoon, josta linnanrauniot löytyivät. Opastus paikalle oli aika onnetonta, mutta kun kääntyy Kuusiston kirkolle päin ja jatkaa matkaa niin pitkälle kun tietä riittää, tulee pakostakin päätyneeksi raunioille. Tien varrella on kyltti parkkipaikalle, mutta kannattaa jatkaa siltikin vielä eteenpäin. Raunioitten luona on tilaa useammalle autolle ja kävelymatka parkkipaikalta voi uuvuttaa pikkuseikkailijat jo etukäteen.

Itse rauniot olivat positiivinen yllätys. Pojat nauttivat kun saivat juosta sokkeloissa ja tutustua raunioitten eri osiin, kiipeillä muurien päällä ja leikkiä piilosta. Mieheni rankkasi nämä paljon Raaseporin raunioita paremmiksi, jossa pieniä oli pitänyt aivan eri tavalla vahtia vaarallisten paikkojen takia. Tutustuminen raunioihin muuttuikin muutaman tunnin linnaralliksi. Aurinkokin lämmitti ja eväät nautittiin nurtsilla keskellä raunioita. Tuntui kesältä.

Porukan pienimmän väsähdettyä ja veljen perheen lähtiessä kotiin, mekin suunnittelimme kotiin lähtöä. Etupenkin väki ajatteli takapenkin jo väsyneen ja raunioitten ajaneen puiston unohduksiin. Mitä vielä, takapenkki muisti kyllä, että puistosta oli puhetta, joten lupaus on lupaus ja jatkoimme vielä sinne hovirinnan leikkipuistoon. Kuusistosta Kaarinaan ja Hovirintaan päin. Kun seuraa uimarannan kylttejä, löytää perille.

Täytyy sanoa, että onneksi annettiin periksi takapenkin väelle. Vau, mikä puisto! Kauniisti hoidettu, siisti, monipuolinen ja uusi. Pienille lapsille hiekkalaatikkoa ja pieniä kiipeilytelineitä, isoille useita kiipeilytelineitä ja aikuisillekin löytyi kuntoiluvälineet. Arkena kyljessä olisi ollut vielä ilmainen liikennepuistokin.


Vielä löytyi pojilta energiaa kiipeillä ja testata kaikki laitteet. Poikien leikkiessä apinoita ihastelin minä puiston kukkaistutuksia. Koko puisto oli todella upea ja kivasti muotoiltu. Eri osastoja oli useita ja isoilla kukkaistutuksilla reunustettuna.


Tosi kiva päivä ja tosi kivat retkikohteet. Tämä tullaan varmasti toistamaan samanlaisena vielä uudestaankin. Rauniot ja leikkipuisto yhdessä vetävät vertoja Turun seikkailupuistolle, joten suosittelen joku kerta testaamaan tämän kombon. Hovirinnassa olisi myös uimaranta, mutta näillä lämpötiloilla sen testaaminen jäi väliin..

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä vinkistä! Tänään vietetty mukava päivä Kaarinassa! Testattu liikennepuisto kahteen otteeseen sekä uimaranta, joka oli myös lasten mieleen!!! Ihanaa kun paikat olivat niin lähekkäin eikä tarvinnut aina pakata kaikki lapset autoon! Terveisin Johanna ja lapset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sait vinkin tähän blogistani! Itse tykkään kovasti tällaisistä helpoista paikoista lasten kanssa. Uskoisin, että mekin tullaan käymään tuolla vielä monta kertaa...

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...