17.7.2015

Kesä on tunne

Otsikko on varastettu suoraan Rillan Koti -blogista. Rilla pohti tätä Suomen suvea ja sai myös minut pysähtymään ja miettimään kesän syvintä olemusta.


Minua ei nimittäin ole juurikaan ahdistanut kesän huonot keli ja kylmyys. Toki silloin tällöin ottaa päähän ainainen sade, mutta silti olen pääasiassa ollut tyytyväinen olotilaani. Ollut kesäisessä fiiliksissä. Oli se keli sitten millainen tahansa.


 
Kesän tunne tulee minulle valoisista aamuista. Siitä, että saan hipsiä aamulla yksin alakertaan, lähteä töihin ja jättää miesväen jatkamaan rauhassa uniaan. Se tulee arkisten rutiinien puuttumisesta. Pakollisten menojen vähyydestä. Tyhjistä käytävistä työpaikalla. Tuoreista torilta ostetuista kasviksista. Mansikoista. Rennommista ihmisistä.

Se tulee kun kymmenen jälkeen illalla hiipii yöpaidassa pihalle kuvaamaan kukkapuskia. Paljaat varpaat kivillä, auringonlasku, hiljaisuus. Se tunne ei ole lämpötilasta kiinni.Juuri nyt kesän tunne tulee juuri alkaneesta kesälomasta, kuohuviinilasillisesta ja mustikkapiirakasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...