20.9.2015

Unohtuiko jotain? - Hyvinvointia metsästämässä

Vuoden vaiheessa tein itsellesi tavoitelistan tämän vuoden asioita. Osa tavoitteista on saavutetu, mutta osa on jäänyt hunningolle kesän jälkeen.

Hyvinvointi kuuluu varmasti jokaisen toivelistalle. Minulla viime syksyn sairastelut nostivat tämän prioriteettilistalla korkealle. Keväällä sainkin todella hyvän treeniputken päälle. Liikuin useamman kerran viikossa kahvakuulaa, kävelyä, joogaa. Kunnes alkoi kesä ja kaikelle tuli stoppi. Ainoa liikuntamuoto mitä kesällä säännöllisesti harrastin oli lenkkeily. Pari kertaa viikossa pieni pyrähdys lähimaastossa. Ei muuta. Kahvakuulat ovat pölyttyneet kaapissa, pyöräillyt olen lapsen kanssa pari hassua kertaa. Lasten harrastuksissa toki on tullut liikuttua, mutta ei se ihan kunnon liikuntasuoritusta vastaa. No sitten syksyllä.... ajattelin.

Jostain syystä nyt tökkii ja pahasti. Tiedän, että kyllä se siitä kun saisi rytmin päälle. Mutta kun... ei tänään kun on ollut niin kiireinen päivä... ei tänään kun täytyy kuskata lasta harrastuksiin... ei tänään kun viikonloppu alkaa... ei tänään kun väsyttää.... Tekosyitä on riittänyt vaikka muille jakaa. En vaan saa aikaiseksi. Tulevalla viikolla onneksi alkaa jooga, jospa se toisi jotain ryhtiä tähän löysäilyyn.Eikä hyvin mene siellä terveellisen syömisenkään puolella. Tavoitteena oli skarpata, muistaa juoda vettä ja lisätä kasvisten syömistä. Juu, en muista sitä vettä edelleenkään. Vesipullo nököttää kyllä koko päivän siinä vieressä. Sen saisi juoda pariin otteeseen päivän aikana tyhjäksi, nyt saan hädin tuskin kerran. Pitäisi vissiin ladata puhelimeen joku sovellus joka muistuttaisi hörppäämään hetken tullen, sellaisiakin kuulemma on...


Jos juominen tökkii niin syömiset myös. Jouduin viime syksynä syömään pari todella vahvaa antibioottikuuria keuhkokuumeeseen ja mykoplasmaan. Nämä jättivät ilmeisesti jälkensä suolistooni ja vatsani on ollut todella herkkä kevään ja kesän aikana. Olen kokeillut laktoositonta sekä gluteiinitonta ruokavaliota, käynyt keliakiatesteissä, syönyt maitohappobakteereja, boulardia, tuskaillut ja stressannut. Ainoa positiivinen puoli näissä haasteissa on ollut, että vaivat ovat samalla automaattisesti ohjanneet ruokavaliota terveellisempään suuntaan. Kasvisten määrä lautasella on kasvanut, salaatteja menee entistä enemmän, herkkujen syönti on vähentynyt. Tästä on ollut seurauksena muutaman kilon häviäminen. Lopputulos on hyvä, mutta ei tämä nyt ihan niin ole mennyt kuin suunnittelin. Sopivan ruokavalion etsintä siis jatkuu.

Joten tiedänpähän nyt mihin syksyllä keskityn. Taidanpa aloittaa sen vedenjuontisovelluksen lataamisella. Saisikohan sieltä ladattua myös liikuntamotivaatiota?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...