29.9.2015

Herkkunäkkäri

Vihjailinkin jo viime postauksessa herkullisesta näkkäriohjeesta. Niin herkullisesta, että on vaikeaa uskoa sen olevan vielä terveellistäkin.


Resepti kulkeutui meille mieheni työpaikalta. Työkaveri oli tarjonnut kollegoilleen terveyttä puhkuvat smoothiet ja siemennäkkäriä. Lähtökohtaisesti mieheni suhtautuu kaikki "terveyshörhöilyyn" vähän skeptisesti, mutta tähän näkkäriin oli hurahtanut heti. Kiikutti reseptin mulle ja sanoi, että parasta näkkäriä mitä on koskaan syönyt.


Olihan reseptiä sen hehkutuksen päälle pakko kokeilla samantien, kun lähes kaikki aineksetkin löytyivät kotoa. Syötiin se eka pellillinen melkein siltä istumalta. Uskomattoman herkullista. Voittaa aiemmin kokeilemani näkkärireseptit mennen tullen.


Siemennäkkäri

1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl chian siemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
1 tl suolaa
2 dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä

Sekoita kuivat aineet. (Mulla ei ollut seesaminsiemeniä, joten laitoin näitä muita siemeniä lisää sen desin verran.) Lisää kiehuva vesi ja öljy. Sekoita ja anna turvota n. 15 minuuttia. Levitä leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Tästä tulee yksi pellillinen. Paista 175 C  n. 50-60 minuuttia. Pinta saa vähän paahtua, silloin näkkäriin tulee lähes popparin maku. 

1 kommentti:

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...