19.8.2016

Copenhagen Street Food

 
Ihanaa, viikonloppu edessä. Käsi ylös kuinka moni tekee perjantaisin jotain spesiaalia ruokaa? Meillä perjantai on viikon herkkuruokapäivä. Tänään syötiin tortilloja, aika usein leivotaan pitsaa ja hampparit ranskalaisillakin meillä tehdään useimmiten perjantaisin. Vähän sellaista street food -tyylistä helppoa ja herkullista kaikille maistuvaa ruokaa. Tästä pääseekin mukavan aasinsillan kautta takaisin Kööpenhaminaan.

Olen ikuisesti kiitollinen sille kanaaliristeilyn oppaalle, joka vinkkasi meille Copenhagen Street Food alueesta. Koko paikka olisi saattanut jäädä meiltä käymättä tai löytynyt vasta viimeisenä päivänä. Nyt meillä oli mahdollisuus käydä siellä loman aikana kolme kertaa. Kertonee jotain siitä, että viihdyimme...

Vanhaan paperinkierrätysvarastoon on tehty mieletön katukeittiöiden taivas. Halli on täytetty konteilla ja vaunuilla, joista myydään street foodia kaikista maailman kolkista. On korealaista, japanilaista, italialaista, meksikolaista. On antipastoja, pitsoja, falafeleja, hamppareita, smoothieita, salaatteja, pannukakkuja, sushia, vegeä, pastoja, hodareita, drinkkejä, kakkuja.... vaikka mitä. Ihan varmasti jokaiselle jotakin. Malliannokset saivat kuolan valumaan suupielistä ja valinnanvaikeus iski väkisinkin.

Ja se miljöö... yksi kulttuurien, värien, tuoksujen, musiikkien ja yksityiskohtien sekamelska. Löytyy avotulta, kynttilöitä ja glitterilehmiä. Ulkona terassilla on jatkuvat festarit. Istumapaikkoja on sadoille ja aurinkoisilla keleillä kaikki paikat varattuina. Musiikki soi ja puheensorina täyttää ilman. Yhdestä kontista nostettiin kasoittain aurinkotuoleja, joita sai levittää kanaalin varteen. Istua siinä kanaalin rannalla laivoja katsellen auringosta nauttien. Aahh, loman parhaita hetkiä...

Ruokapaikat avaavat kello 12, joten ennen ei kannata mestoille saapua. Siitä paikka onkin auki  iltayhdeksään - kymmeneen. Itse olimme liikkeellä aina lounasaikaan, mutta uskoisin että iltaisin paikan tunnelma vaan nousee, sillä silloin lauteille nousee DJ:t ja muut artistit.

Tänä kesänä Kööpenhaminassa avattiin uusi pyöräilijöille ja kävelijöille tarkoitettu silta Nyhavnin kohdalle. Papirøen, jossa Copenhagen Street Food sijaitsee, on melkeinpä suoraan vastarannalla. Sillan yli ja vasemmalle pienen sillan yli, jonka jälkeen taas tiukka vasen. Todennäköisesti löydät perille vain seuraamalla ihmismassaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...