2.8.2016

Matkusta kevyemmin


Meillä pakkaillaan jälleen reissua varten. Mitä enemmän on tullut matkustettua, sitä vähemmän sitä kantaa tavaraa mukanaan. Yhden yön yli reissu aikuisten kesken sujuu normaalia isommalla käsilaukulla, koko perheen yön yli reissu taas yhdellä repulla. Kolmen päivän aikuisten ulkomaanreissu käsilaukulla ja yhdellä käsimatkatavaralaukulla ja viikon perhematka taas tehdään yhdellä isommalla laukulla ja repulla. Ja tuo laukkumäärä kattaa siis koko matkaporukan.

Muutama vinkki kevyemmin matkustamiseen:

Suunnittelu on kaiken A ja O
Mieti etukäteen mahdollisimman tarkasti mitä lomalla tulee tapahtumaan. Laiskotellaanko pelkästään rannalla? Täytyykö pukeutua edustavasti? Kävelläänkö paljon? Tarkista myös etukäteen kohteen säätiedot. Kun tiedät suunnilleen mitä reissu pitää sisällään, osaat ottaa tarvittavat mukaan ja jättää turhat pois.

Kosmetiikka
Messuilta yms. tulee aina pieniä näytepakkauksia, joita käytän reissussa. Turha raahata isoja pulloja mukana, kun pienemmälläkin pärjää. Olen myös ostanut Mujista pieniä täytettäviä pulloja, jotka voin täyttää ja ottaa mukaan ellei sopivia näytteitä löydy. Muutenkin kannattaa miettiä onko koko meikkiarsenaalille tarvetta. Pakkaa mukaan vain ne, joita tiedät käyttäväsi.

Vaatetus
Vaatteet ovat eniten tilaa vievä matkavaruste, joten kannattaa uhrata hetki aikaa ja miettiä mitä reissusssa tarvitsee. Mieti asukokonaisuudet läpi ennen pakkaamista. Alusasuja myöten. Kenkiin asti. Mikään ei ole ikävämpää kuin huomata perillä kohteessa, että juuri tähän toppiin ei ollutkaan sopivia rintsikoita tai ainoasta mukaan otetusta valkoisesta hameesta kuultaa mustat alushousut läpi. Tai että asu on muuten täydellinen, mutta sopivia kenkiä ei olekaan mukana.

Suosi monikäyttöisiä vaatteita. Mitä enemmän pystyt yhdistelemään vaatteita keskenään, sitä vähemmän sinun tarvitsee ottaa eri vaatekappaleita mukaan. Tämän vuoksi kannattaa myös pitäytyä muutamassa värissä, jotka sopivat kaikki yhteen. Mieti sama myös kenkien suhteen. Käyväthän juuri nämä kengät useamman eri asukokonaisuuden kanssa? Tarkista samalla myös vaatteen materiaali. Suosi vaatteita, jotka eivät rypisty niin säästyt ikäviltä yllätyksiltä.

Kengistä kannattaa muistaa myös mukavuus. Jos lomalla kävellään paljon tai oleskellaan lämpimässä, jalat saattavat turvota ja kengät hiertää. Ota mukaan kengät, jotka ovat varmasti mukavat jalassa. Uudet kengät kannattaa ehdottomasti ajaa sisään ennen matkaa. Hiertymät jalassa saattavat pilata koko loppuloman...

Iso ja ohut huivi on yksi monikäyttöisimmistä vaatekappaleista, jonka voit mukaasi ottaa. Lentokoneessa se lämmittää, auringossa suojaa palaneita olkapäitä, iltaisin nappaat sen helposti käsilaukkuun mukaan lämmikkeeksi. Voitpa kietoa sen hätätilateessa vaikka hameeksikin. Huivin lisäksi asusteeksi voi napata mukaan jonkun näyttävän korun, jolla juhlistaa asua.

Varmuuden varalta
Nykyään en pakkaa juuri mitään mukaan varmuuden varalta. OK, lääkkeitä toki on mukana pieni käsivarasto, mutta muuten luotan siihen, että kaupasta saa jos tarve aivan yllättäen ilmenee. Turha raahata mukana varapaidan varapaitaa.

Tilaa tuliaisille
Matkustamalla kevyesti jää laukkuun tilaa myös tuliaisille. Muista kuitenkin katsoa myös tuliaisia kriittisesti ennen kuin ostat. Se mikä näyttää kivalta eksoottisessä ympäristössä tai lomafiiliksissä, voikin olla totaalisen sopimaton oman kodin sisustukseen tai vaatekaappiin. Ei kannata siis täyttää laukkua kotiinpäin tullessakaan millään ylimääräisellä. Trust me, been there done that....

Toivottavasti näillä vinkeillä saat kassistasi vähän kevyemmän!

2 kommenttia:

  1. Apua VIIKKO koko perheelle yhdellä isolla laukulla :O Olen aina ihaillut tuota, musta ei ole siihen ei kertakaikkiaan :D Viimeksi tulin mökiltä yhden ison (aivan täyden) matkalaukun, yhden ison käsilaukun ja kahden ison kangaskassin kanssa. Siis vain minun tavarani, viideltä päivältä... :D Hahaa mutta siihen toki vaikutti sekin että oltiin liikkeellä autolla, voin siis ottaa mitä vaan mukaan. Ja oikeasti taisin käyttää (en tosin ehkä tarvita, eh) kaikkea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli meilläkin enemmän tavaraa mukana, kun oltiin auton kanssa liikkeellä :) Mutta kaksi viimeisintä viikon keikkaa ollaan tosiaan tehty yhden ison kassin kanssa...

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...