10.8.2016

Lehtikaalisipsit pistaasiöljyllä
Matkapostausten väliin vähän jotain muutakin...

Tänään ollaan vietetty viimeistä lomapäivää. Huomenna esikoinen palaa koulun penkille ja me aikuiset töihin. Juniori saa lomailla vielä kuun loppuun ja nauttii isovanhempien hellästä huolenpidosta lähiviikot. Hieman taas ahdistaa palata rennon kesän jälkeen tähän aikataulutettuun arkeen, mutta eiköhän se tästä muutamassa viikossa tasoitu.

Tänään nappasin kaupasta ostoskoriini lehtikaalia, tuota superruokaa, jota viime kesänä kaikki lehdet hehkuttivat. Tein jo silloin muutamaan otteeseen niistä sipsejä, mutta ihan täydellistä onnistumista en saanut aikaan. Kokeilut kuitenkin jatkuivat. Tänään onneksi oliiviöljy oli loppu ja pohdin mitä sipseihini käyttäisin. Keittiöstä löytyi avaamaton pistaasiöljy. Purkissa luki, että öljy on voimakkaan makuinen ja todella jo tuoksukin oli todella oliviiöljystä poikkeava. Kaksi voimakkaanmakuista elementtiä yhteen, lopputuloksen oli joko oltava ihan hirveää tai sitten onnistunutta. Onneksi tällä kertaa jälkimmäistä. Sipseihin tuli kiva hieman pähkinäinen maku ja ne katosivat kiposta alta aikayksikön. Pienet miehetkin söivät näitä mielellään.

Lehikaalisipsit

3-4 lehtikaalin lehteä
pistaasiöljyä
suolaa
(savupaprikajauhetta)

Irrota lehtikaalista keskellä oleva puumainen lehtiruoti. Sekoita purkissa lehtien mukaan hieman öljyä, vähän suolaa ja halutessasi paprikajauhetta. Levitä pellille. Paista uunissa 150 astetta n. 15 min (kiertoilmalla riittää vähempikin). Itse tykkään lisätä suolan vasta kun sipsit ovat valmiita, jolloin vähempi riittää.

2 kommenttia:

 1. Kokeiltu sipsit oliiviöljyllä ja hyvin upposi meidänkin lapsille! Pitää kokeilla seuraavaksi maustaa vaikka tuolla paprikajauheella!
  Terveisin Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että maistui :) Näihin saa helposti kehitettyä himon...

   Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...