7.8.2016

Ihana Kööpenhamina

copenhagen little mermaid

 
 

Terveiset aina yhtä ihanasta Kööpenhaminasta! Laskeskeltiin tuossa mieheni kanssa, että viimeisen reilun viiden vuoden aikana olemme käyneet Tanskassa neljä kertaa, joista kolme kertaa Kööpenhaminassa. Tuossa maassa ja kaupungissa vaan on jotain kertakaikkiaan valloittavaa ja kotoisaa. Jos moni haaveilee eläkepäivistä Välimeren rannalla, voisi Tanska olla meille sopiva kohde.

Tällä kertaa olimme ensimmäistä kertaa Kööpenhaminassa kahdestaan ja se mahdollisti aivan uudenlaisen tutustumisen kaupunkiin. Tämä oli itseasiassa aika extempore -reissu, sillä tätä ei tähän vuoteen suunniteltu. Olimmehan jo kevääksi varanneet itsellemme aikuisten matkan Lontooseen.  Norwegianin huippuhalvat liput saivat kuitenkin aikaan spontaanin ostoreaktion :)  Olimme reissussa kaksi yötä, mutta hyvien lentoaikataulujen ansiosta saimme viettää perillä kolme täyttä päivää. Kaupunkilomaan tuo on aivan riittävä aika ja siinä ehtii nähdä monenlaista ja kävellä jalkansa kipeiksi.

Lähdimme reissuun lähes kokonaan ilman suunnitelmia. Ainoa ajatus oli tutustua kaupunkiin myös pyöräillen. Aloitimme kuitenkin reissun kanaaliristeilyllä, jolla sai mukavan ja erilaisen näkökulman kaupunkiin. Tämäkin oli ihan hetken mielijohde. Olimme Nyhavnin rantaravintolassa aamiaisella, kun tarjoilija vinkkasi yhdelle pariskunnalle risteilystä. Me marssimme perässä paattiin ja tunnin verran risteilimme pitkin kanaaleja. Samalla opas kertoili mukavia yksityiskohtia kaupungista ja reitin varrelle osuneista kohteista. Lisäksi saimme vinkin superihanasta Street food alueesta, jossa lopulta vierailimme lounastamassa kaikkina kolmena päivänä. Tuon paikan tunnelmaan ja tarjontaan palaan vielä kokonaan omassa postauksessa.

Yksi mieleenjäävä kokemus oli myös vapaakaupunki Christiania, johon aikaisemmilla reissuilla lasten kanssa emme ole halunneet mennä. Paikkahan on tunnettu anarkistien, taiteilijoiden ja huumeidenkäyttäjien asuinpaikkana. Ei ihan lapsiperhekohde siis. Kokemus oli lähinnä hämmentävä, joten palaan tähänkin vielä paremmin ihan omassa postauksessaan.

Uutta meille oli myös Torvehallerna, ihana kauppahallialue pienen kävelymatkan päässä. Odotin perinteisempää kauppahallia, mutta tämähän olikin varsinainen gourmet-keidas. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, josta laitan lisää kuvia myöhemmin.

Tuttua ja turvallista sektoria edustivat Nyhavnin satama-alue ravintoloineen, Strøgetin ostoskatu (Illums Bolighus on must!) ja tietenkin aina niin ihana Tivoli, jossa nyt vierailimme jo kolmatta kertaa. Tällä kertaa ei tarvinnut päivystää leikkipaikan vieressä vaan vaeltelimme pitkin puistoa tunnelmasta nauttien ja söimme puistossa illallisen.  (Aikaisemmasta Tivoli -käynnistämme lasten kanssa voi lukea täältä).

Takana on siis onnistunut miniloma. Nyt vielä muutama lomapäivä edessä lasten kanssa ennenkuin arki taas alkaa. Suunnitelmissa ainakin uintia ja kiipeilyä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...