10.1.2013

Ei (taaskaan) mitään päällepantavaa

Jälleen kerran löysin itseni seisomasta vaatehyllyjeni edestä epätoivoisena. Ei taaskaan mitään päällepantavaa. Siltä seisomalta päätin, että tilanteelle on nyt tehtävä oikeasti jotain. Hyllyt kaipaavat lisäksi tuskaisesti uutta töihin sopivaa vaatetusta.
Kuva: 79ideas.org
Viime vuonna kävin vaatehuoneeni läpi omasta mielestäni tehokkaasti. Vaatetta lähti kierrätykseen ja kirppiksille useampi muovikassillinen. Lisäksi kuluneen vuoden aikana olen hankkinut varsin vähän uutta ja paljon harkitummin kuin aiemmin. Silti tuntuu, että homma ei toimi. Todella vähälle käytölle tai käyttämättömiä vaatteita löytyy edelleen. Niihin on joku kumma tunneside, eikä niitä saa poiskaan heitettyä.

Olisi ihana aloittaa uuden puvuston luominen täysin puhtaalta pöydältä. Niin nyt ei kuitenkaan ole eikä budjettikaan ei taivu moiseen. Jotta saisin sellaisen vaatevaraston, josta unelmissani haaveilen, päätin käydä toimeen luonteelleni sopivalla tavalla. Listoja, listoja, listoja...

Kuva: http://www.decorpad.com

Ajattelin aloittaa kartoittamalla nykytilanteen. Mitä sieltä kaapista löytyykään? Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki alas hyllyiltä. Mitä vaatteita käytän? Mitä en? Mitä yhteistä on käyttämilläni vaatteilla? Jääkö joku kiva käyttämättä sen takia, että sille ei ole sopivaa paria? Mitä värejä kaapista löytyy? Mitä värejä käytän? Tässä projektissa lähtee varmaan taas muutama kassillinen vaatetta kierrätykseen.

Kun nykytilanne on hallussa, siirrytään haaveisiin. Tarpeet kohdistuu pääasiassa työvaatteisiin, mutta samalla ajattelin käydä läpi vapaa-ajan ja juhlavaatetuksen. Millaisia vaatteita haluan/tarvitsen? Millaisia värejä? Minkä tyylisiä?

Kuva: http://frei-schnauze.blogspot.fi

Ja tämän perusteella toivottavasti voin luoda kätevän ostoslistan itselleni, jonka lopputulosena on toimiva vaatevarasto, jossa ei seiso vuosikausia käyttämättömiä vaatteita. Tarkoituksena olisi panostaa laatuun ja yhteensopivuuteen. Unohtaa hetken heräteostokset.

Kuva: http://www.contemporist.com
Meidän vaatehuone ei ole näin glamourinen kuin kuvissa, pelkkä komero, mutta näistä kuvista hain inspistä tähän projektiin. Tässä nyt vähän niinkuin lähtölaukaus tähän projektiin. Jatkoa seuraa...

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin tutulta projektilta! Laita ihmeessä postausta siitä miten se etenee: mitä heitit pois ja millaiset vaatteet sai jäädä? Ja mitä sitten jäi viivan alle, eli tuli ostoslistalle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppuna ajattelin aloittaa tyhjentämällä vaatehuoneen. Siitä se sitten lähtee :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...