21.1.2013

Tutustuminen luonnonkosmetiikkaan jatkuu...

Nyt olen testaillut jo hyvän aikaa kasvojen hoitoon luonnonkosmetiikkaa ja jonkinlainen mielipidekin on alkanut syntyä. Olen aiemmin käyttänyt pitkään Biothermin tuotteita ja tykännyt niistä kovasti. Niiden haastajaksi valikoitui Santen tuoteryhmä, valinta oli aikalailla sattumanvarainen, koska luonnonkosmetiikkatuotteista ei ollut aiempaa kokemusta.

Kasvojeni iho on tyypillinen sekaiho eli T-alue rasvoittuu helposti ja posket taas ovat usein kuivat. Ihon kunto on parhaillaan hyvä, parantui paljon kun vaihdoin mineraalimeikkeihin.

Testissä oli siis kasvojenpuhdistusaine, kasvovesi ja hoitovoide. Santen Organic Schisandra puhdistusvaahto toimii ihan hyvin ja puhdistaa ihon kunnolla, mutta se tuoksu... Tuotteen pistävä tuoksu ei miellyttänyt ollenkaan. Pidän muutenkin enemmän puhdistusmaito/- geeli tyyppisestä tuotteesta kuin vaahdosta. Näistä syistä tätä tuotetta en aio uudelleen hankkia.

Santen Organic Schisandra kasvovesi taas on hyvinkin miellyttävän tuoksuinen vaikka on siis ihan samaa sarjaa puhdistusvaahdon kanssa. Tähän olin kaikinpuolien tyytyväinen ja voin käyttää jatkossakin.

Kasvovoiteeksi valitsin Santen Organic Acai 24 h Balancing Creamin sekaiholle. Voide on huomattavasti paksumpaa kuin normaalisti käyttämäni Biothermin tuote ja aluksi olikin vaikeaa annostella tuubista oikea määrä voidetta. Sitä kun tarvittiin niin vähän. Näin talviseen aikaan tällainen paksumpi voide tuntui itse asiassa tosi hyvältä. Kasvovoiteen tuoksu oli myös hyvä ja toi mieleen jotain tuoksumuistoja lapsuudesta. Olisikohan äidilläni ollut joskus vastaavantuoksuinen voide... Myös tämä tuote sai peukun ylöspäin. Samaa sarjaa on olemassa kevyempikin emulsio, jota voisi ajatella kesään.

Kaikenkaikkiaan ihoni ei reagoinut tuotteiden vaihtoon lainkaan, mikä oli erittäin positiivista. Sarjan kasvoveden ja -voiteen käyttöä voin jatkaa, mutta puhdistusvaahto kyllä putosi nyt jatkosta.

Bonuksena lopussa vielä yksi kokeilu luonnonkosmetiikna deodoranteista. Joulumuori oli sujauttanut pakettiin Frantsilan luonnon raikkaan deodorantin. Täytyy taas sanoa, että se tuoksu.... kaikkea muuta kuin raikas mun mielestä, kammottavan pistävä. Haihtuu iholta onneksi varsin nopeasti, mutta silti... Muutenkaan tuote ei vakuuttanut, sillä suoja kyllä petti loppupäivästä. Jumppatunnille ei voisi ajatellakaan menevänsä tämän kanssa. Tätä voisin käyttää leppoisina kotipäivinä, mutta veikkaan että tulee kestämään mun kaapissa pitkään eikä niin positiivisessa merkityksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...