22.5.2013

Suloinen sadepäivä

Ihana sadepäivä, ei tarvitse kastella istutuksia ja voi hyvällä omatunnolla puuhailla sisällä. Tänään tapahtui taas se mulle tyypillinen ketjureaktio. Aloin tekemään yhtä juttua ja sain monta ideaa matkalla, jotka piti myös toteuttaa.

Tällä kertaa kaikki sai alkunsa raakamaitotölkistä. Kävin eilen hakemassa paikallisesta pikkuliikkeestä kerhotädeille lahjat. Samalla sain kantiskortin leimat täyteen ja kauppias pakkasi mukaan herkkukassin. Kassista löytyi mulle täysin uusi tuttavuus, raakamaito. Vaikka luomua suosinkin, niin raakamaito on ollut vähän liian hippiä. Varsinkin niiden bakteerijuttujen jälkeen.


No nyt oli tölkki jääkaapissa, jolle piti jotain käyttöä keksiä. Ensimmäinen ajatus oli luonnollisesti pannukakku, mutta sitten muistin Pipsan keittiössä -kirjasta lukemani ricottajuuston ohjeen. Koska muutkin tarvittavat aineet löytyivät, päätin kokeilla ohjetta.Ajatus pannukakusta jäi kuitenkin kytemään takaraivoon, joten sitäkin samalla työn alle. Seuraava ajatus iski juuston heroittuessa. Herastahan saa loistavia sämpylöitä, joten ei muuta kuin taikinaa vaivaamaan. Nyt voikin sitten loppupäivän käyttää keittiön siivoamiseen.

Niin, se juusto... Ihan ok, mutta rehellisesti sanottuna pidän enemmän äitini ohjeella tehdystä kotijuustosta. Jäin kaipaamaan enemmän makua...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...