25.8.2013

Kana-kanttarelliohratto

Välillä on hyvä, että jääkaappi ammottaa tyhjyyttään ja samalla laiskottaa niin ettei kauppaankaan jaksa lähteä. Silloin sitä tulee heittäydyttyä luovemmaksi ja tehtyä lounas siitä mitä kaapista löytyy.  Tämä lounas syntyi nimenomaan näin. Purkinpohjat ohrahelmiä, pakasteesta kanaa ja kanttarelleja, kuivunut parmesaninloppu ja viinipullon pohjat. Jämiä tai ei, mutta lounas oli herkullinen. 

Risotto kuuluu muutenkin nykyään mun suosikkiruokiin. Sen lisäksi, että se on helppo ja nopea tehdä, sinne voi jemmata ja kätkeä jääkaapista lähes mitä tahansa... Riisin sijasta kannattaa kokeilla myös näitä kotimaisia ohrahelmiä. Ei häviä maussa lainkaan ja plussana sisältää runsaasti kuituja. 



Kana-kanttarelli ohratto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
 2 rkl oliiviöljyä
4 dl ohrahelmiä
(1 dl valkoviiniä)
1 l kasvislientä
kanttarelleja
broilerisuikaleita (maustettuja tai mausta itse)
½ luomusitruunaa
1 rkl voita
parmesanjuusto

Keitä kattilassa litra vettä ja lisää siihen pari kasvisliemikuutiota. Siirrä syrjään. Pilko sipuli ja valkosipuli ja paista niitä hetki oliivioljyssä. Lisää ohrahelmet ja sekoittele niitä hetki öljyssä. Halutessasi lisää valkoviini ja keitä sekoitellen kunnes viini on haihtunut. Lisää kasvislientä pari desiä kerrallaan, sekoita ahkerasti kunnes liemi imeytynyt ja lisää taas pari desiä. Kun kaikki liemi on lisätty ja riisi on kypsää, lisää paistetut kanttarellit ja broilerisuikaleet. Lisää lopuksi voi ja puolikkaan sitruunanmehu, sekoita. Huomaa, että tavallinen sitruuna on isompi kuin luomusitruuna eli käyttäessäsi tavallista älä laita ihan niin paljoa mehua tai maista ainakin välillä. Lisää parmesanraaste annoksen päälle ja nauti. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...