14.9.2013

Yhtä juhlaa...

Tänä viikonloppuna meillä juhlitaan viisi vuotiasta. Tänään sukulaisten voimin ja huomenna jatketaan vielä pienen ystäväporukan kesken.

Koska tänään vieraita on käynyt tipoittain aamusta alkaen, tiesi se perjantaille pitkää iltaa keittiössä. Mies jo ehdotti, että tilataan osa tarjoilusta jostain, mutta halusin kuitenkin tehdä tarjottavat itse. Tykkään kokeilla uusia reseptejä ja harvoin tulee leivottua vaan omalle porukalle, joten halusin käyttää tämän tilaisuuden hyväkseni.


Tarjottavien reseptit on jälleen kerran kaivettu Kinuskikissa leipoo -kirjasta. Takuuvarmoja herkkuja. Päivänsankarin toive oli musta Angry birds -kakku, joka maistuu lakulta. Kinuskikissan kirjasta löytyy useita eri kakkupohjia ja monia täytevaihtoehtoja. Tähän kakkuun tein tavallisen sokerikakkupohjan, väliin lakuvaahtoa ja lemon curdia. Lemon curdin tein Pipsa Hurmerinnan reseptin mukaan, sillä se vaan on parasta lemon curdia mitä olen koskaan maistunut. Kakun ulkonäkö jätti aika paljon parantamisen varaa, mutta sankari oli tyytyväinen ja makukin oli mielestäni oikein onnistunut. Väliin tullutta lakuvaahtoa meillä vedeltiin suoraan purkista lusikalla, niin herkkua se oli. (Minä otin joka toisen lusikallisen lemon curd-kattilasta...)
Ja ihan ekaa kertaa elämässäni kokeilin tehdä voileipäkakkua. Voileipäkakku on kuulunut mulla niihin "must try" -kohteisiin (samaan kategoriaan kuuluu myös mm. itsetehty näkkileipä ja saaristolaislimppu). Karlan blogista luin suosituksen Kinuskikissan Kreikkalaisesta kasvisvoileipäkakusta, jota päätin itsekin kokeilla. Mieheni oli ihan kummissaan tästä valinnasta "Ihan oikeestiko meinaat tehdä voileipäkakkua? Siis eikö sinne tule edes lihaa?". Maku oli tosi hyvä ja mieskin söi kakkua tänään kolmessa eri kattauksessa eli ei tainnut lihanpuute haitata. Eikä se tekeminenkään ollut mitenkään ylivoimaista. Taidanpa tehdä joskus uudestaankin...


Mutta nyt vielä hetkeksi keittiöön. Huomisiin juhliin vielä työn alla Daim-marenkikakku. Marengit paistoin jo eilen, mutta täytteen teen vielä tänään valmiiksi. Huomiseksi jää enää kakun kokoaminen.

Aurinkoista viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...