20.10.2012

Itämeren laineilla

Olen jo aiemminkin kertonut, että risteileminen ei oikein ole mun juttu. No, kuluneella viikolla päädyin kuitenkin jälleen laivalle. Mieheni on jo jonkin aikaa jutellut, että haluaisi viettää kuopuksen kanssa aikaa kahdestaan, koska eivät ole juurikaan olleet muutamaa tuntia pidempään kahden. Vaihtoehtoja mietittyäni päädyimme esikoisen kanssa lähtemään piknik-risteilylle Turusta Ahvenanmaalle. Mukava päivä meillekin, ettei pikkuveli ole aina mukana sotkemassa leikkejä :)

Laivaksi valikoitui sini-valkoinen ihan siitä syystä, että se palasi illalla satamaan aiemmin. Risteilyn hinta ei juuri päätä huimannut, 30 euroa sisältäen buffetin. Punaisella laivalla olisi päässyt vieläkin edullisemmin. Alle 6-vuotiaalta ei koko lysti maksa mitään, ei edes buffet.

Aamulla puettiin kotona vaan nopeasti vaatteet päälle ja syötiin aamupala vasta junassa. Junan aikataulu on aamulla juuri sopiva, satamassa ei joudu kovin kauaa odottelemaan. Usein VR:llä on tarjouksia, että laivalle mennessä saa junalipusta -50%, mutta nyt syyslomaviikolla tarjousta ei tietenkään ollut :(

Aamulaiva oli Galaxy, jolla jo hetken näytti, että kylläpä tulee pitkä päivä... Leikkihuone oli pieni ja aivan täynnä. Poikani ei siellä viihtynyt, koska siellä ei oikeasti mahtunut tekemään mitään eikä leluja juuri ollut. Onneksi oli muuta ohjelmaa. Niinpä suunnistimme ympäri laivaa vihjeiden perässä, osallistuimme muumien syysjuhlaan ja bingosimme suklaata. Niin ja tietysti kävimme syömässä. Buffet on lasten kanssa kätevä, koska lapsesta ei ikinä tiedä, mikä ruoka maistuu. Meilläkin maistui enemmän tuo jälkiruokapuoli, mutta tulipahan vatsa täyteen.

Ruuan jälkeen olikin jo pian aika vaihtaa laivaa. Silja Europan leikkihuone kyllä räjäytti potin. Huone oli valtava ja täynnä puuhaa, erillinen TV-huone, rivi konsolipelejä, kiipeilyseinä, pallomeri ja paljon leluja. Siellä viihdyimmekin lähes koko paluumatkan. Vähän tietenkin käväistiin ostoksilla, mutta sielläkin enemmän leluosastolla kuin muilla yhteensä. Kaikenkaikkiaan Europa oli paljon parempi laiva. Paremmat kaupat, loistavat leikkitilat, saunaosasto näytti viihtyisältä monine altaineen ja elokuvateatterissakin olisi aamupäivällä mennyt lastenelokuva.


Reissu oli onnistunut, vaikka päivä olikin pienelle tosi pitkä. Aamulla lähdettiin jo puoli seitsemältä kotoa ja takaisin oltiin vasta puoli yhdeksältä.. Seuraavalla kerralla voisin harkita jopa yön yli reissua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...