17.10.2012

Totuus kosmetiikasta

Jokunen viikko sitten mainitsin tämän Rita Stiensin kirjan "Totuus kosmetiikasta", jota Noora Shingler mainosti luennollaan. Hain silloin kirjan kirjastosta ja olen sitä tässä viime viikot lueskellut. Vaikka kirja suht pieni onkin niin asia on sen verran tiivistä, että lukemiseen meni aikaa ja silti tuntuu, että ihan kaikkea en vielä sisäistänyt. Taidan harppoa sen läpi vielä toiseen otteeseen, sillä aihe on todella kiinnostava.


Kirjassa kerrotaan erilaisten kosmetiikkatuotteiden vaikuttavista aineista ja koostumuksista. Lisäksi kirjassa on todella kattava luettelo kosmetiikan raaka-aineista luokiteltuna hyvistä huonoihin. Mielenkiintoisinta kirjassa minusta oli ns. tavallisten ja luonnonkosmetiikan vertailut. Suosittelen kirjaa luettavaksesi, jos olet kosmetiikasta yleensä kiinnostunut. Vaikka luonnonkosmetiikalla on kirjassa iso rooli, niin tämän voi lukea myös ihan vaan tutustuakseen miten kosmetiikka toimii ja mitä se sisältää...


Kirjan innoittamana tutkin myös joidenkin omien luottotuotteitteni INCI-luetteloita. Hidasta ja hankalaa puuhaa, mutta todella mielenkiintoista. Huomasin vasta myöhemmin, että sivuilla http://www.cosmetic-check.com/ olisi aikalailla helpommin voinut tämänkin tehdä.

Totuus kuitenkin on se, että kosmetiikkatuotteilla voidaan vaikuttaa ihoon vain rajoitetusti. Iso vaikutus on tietenkin elintavoilla. Riittävästi liikuntaa ja raitista ilmaa, runsasta vedenjuontia ja hedelmien syöntiä sekä auringon välttämistä, siinä ne avaintekijät. Itselläni näissä riittäisi petrattavaa tällä hetkellä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...