16.10.2012

Valmista tuli

Sunnuntai ja maanantai harrastettiin miehen kanssa remontointia. Lapset lähti mummilaan pois edestä ja saatiinkin hommat tehtyä valmiiksi asti. Ollaan sen verran jo rakennettu ja remontoitu yhdessä, että molemmille on selvää omat roolit eikä remonttiriitoja saada enää aikaiseksi. Minä hoidan kaikki tarkat piiperrystyöt ja mies voimaa vaativat ja isot linjat.

Sunnuntaina aloitettiin kahden seinän maalauksella. Minä hoidin suojaukset ja rajaukset, mies isompien pintojen maalaukset. Kaksi kerrosta riitti ja työ saatiin sunnuntain aikana hyvin tehtyä.  Alla olevassa kuvassa mun tärkeimmät työvälineet. Tuo valkoinen on rajain, jolla saa ovenpielet yms. rajattua tosi siististi. Ei tule roiskeita tai muitakaan sähläyksiä. Lasten kirjasta irronnut sivu taas toimi tasoittajana. Meillä katto on sellaista "nypyllistä" juttua. Aiemminkin kun olen maalannut katon rajasta niin yläreunasta tulee hieman epätasainen. On haitannut mua suuresti (kukaan muu ei ole kuulemma huomannutkaan), mutta nyt kuljetin katon ja rajaimen välillä tätä pahvia ja ai, ai kun tuli suora.

Lauantaina oli vuorossa tapetointia. Ensimmäinen kerta kummallekin. Oltiin jo etukäteen päätetty, että tehdään tooosi rauhallisesti, ettei mokailla. Hetken kesti, että tässä työssä löydettiin omat roolimme, mutta samalla tavallahan se meni, piiperrykset ja isot linjat. Minä kohdistin ja  mittasin, mies liisteröi ja leikkasi. Tapetti oli kuitutapettia eli liisteri laitettiin seinään ja siihen tapetti sitten kiinni. Tapetti oli tosi paksua ja se aiheutti omat hankaluutensa, mutta täytyy kehua omaa jälkeä. Ensimmäiseksi tapetointikerraksi mielestäni erinomaista. Viimeisessä vuodassa sattui tosin pieni mittavirhe, mutta onneksi tapettia oli juuri sen verran jäljellä, että saimme uuden leikattua. Ylimääräistä tapettia ei sitten vissiin jäänytkään kuin 20cm.

Sisustus hakee nyt muotoaan, joten kokonaiskuvia huoneesta joskus myöhemmin. Ollaan vielä vähän eri linjoilla miehen kanssa miten tila kalustetaan. Tapamme tuntien tässä hiotaan kulmia jonkun aikaa kunnes näkemykset alkaa muistuttaa toisiaan :) Pahoittelen vähän suhmuraisia kuvia, tässä harmaudessa ei parempaan pystynyt...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...