22.12.2012

Herkkuja korin täydeltä

Isovanhemmat ja meidän vanhemmat saavat tällä kertaa lahjaksi herkkulaatikon. Näissä ei kaloreita kannata laskea, niitä on ja paljon.

 
Joulukahvin lisäksi mukaan leivottiin tuplasuklaapipareita ja nutellakeksejä. Lisäksi piparminttutoffeeta ja nougatmaljoja. Vielä olisi kaapissa ainekset itsetehtyihin mozartinkuuliin, mutta ainakin nyt tämä leipuri ottaa tauon. Katsotaan jaksanko vielä ryhtyä siihen askarteluun...


Joululehdet ja blogit ovat olleet ihania ohjeita pullollaan ja vaikeus valita oli melkonen. Valintaperusteena tällä kertaa oli lähinnä helppous. Kaikki nämä oli varsin helppoja ja nopeita valmistaa.

Nougat-maljojen (ylläolevassa kuvassa alhaalla vasemmalla) ohje on täältä. Mulla oli 24 kappaleen crustadi-paketti ja siihen meni 5 kpl Dubbel-nougat patukoita. Daim-rakeita ei mulla ollut, raastin päälle vaan suklaata. Tämä ohje oli tosi helppo ja hyvä.


Piparminttutoffeet (kuva yllä) tein perustoffeen ohjeella (1 dl kermaa, ½ dl siirappia ja ½ dl sokeria, annetaan kiehua n. 20 min) ja lisäsin mukaan pienen määrä piparminttuaromia, jota kaapista löytyi. Päälle koristeeksi mariannerouhetta. Näille tuo vuoka ei ollut paras mahdollinen alusta, sillä toffeen joutuu kaapimaan siitä irti syödessään.


Ylläolevassa kuvassa etummaisena on nutellakeksejä. Ohje on täältä Kanelia ja kardemummaa -blogista. Ihan tyytyväinen en näihin kekseihin ollut. Maku oli oikein hyvä, mutta rakenne ei ihan toiminut. Taikinasta tuli mielestäni liian kovaa. Ensi kerralla laitan ehkä jauhoja vähän vähemmän.

Tuplasuklaakeksit kuuluu meillä aina jouluun. Ovat ihan mielettömän hyviä, mutta sen verran epäterveellisiä että rajoitan käytön vain jouluun ;) Ohjeen olen saanut mieheni työkaverilta, on kopioitu jostain englanninkielisestä kirjasta. Alla ohje vapaasti suomennettuna.

Tuplasuklaakeksit
(n. 3 pellillistä)

200g pehmennyttä voita
200g ruokokidesokeria (tavallinenkin käy)
½ tl vaniljasokeria
1 muna
225 g vehnäjauhoja
hieman suolaa
1 tl soodaa
115g valkosuklaata
115g maitosuklaata

Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää muna ja vatkaa jonkin aikaa. Sekoita keskenään jauhot, sooda ja hieman suolaa ja lisää sen jälkeen taikinaan. Rouhi suklaat pieneksi ja lisää taikinan joukkoon. Taikina on aika paksua ja tönkköä. Tee taikinasta pellille pieniä palloja/kasoja (läpimitta n. 1,5 cm, huomaa, että keksit leviävät reilusti uunissa). Paista n. 10-12 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...