20.12.2012

Meidän joulu

Meillä alkaa olla kaikki valmiina jouluun. Lapset olivat alkuviikosta mummin ja pappan luona yökylässä ja sain silloin lahjat paketoitua ja suurimmat siivoilut tehtyä. Toki vielä täytyy imuri kaivaa kaapista, mutta moppia tai pölyhuiskaa ei pitäisi enää tarvita.


Ennen omia lapsia ajattelin aina, että joulu tuntuu joululta vain kotona vanhempieni luona. Siellä joulua vietettiin perinteikkäästi vuosi toisensa jälkeen ja paikalla oli aina vakiojoukko ihmisiä. Mieheni tultua kuvioihin mukaan, joulu muuttui hieman. Yöksi tultiin omaan kotiin ja muutenkin aattona käytiin pistäytymässä myös mieheni vanhempien luona.

Esikoisen synnyttyä ensimmäinen joulu vauvan kanssa mentiin vielä saman kaavan mukaan, mutta sitten alkoi tuntua siltä, että joulua olisi ihana viettää omassa kodissa. Niinpä jo kolme joulua ollaan oltu meillä. Meille tulee minun vanhempani, mieheni vanhemmat, veljeni perheineen ja tätini. Ihanasti väkeä ja tunnelmaa.


Meillä jouluun laskeutuminen alkaa jo aatonaattona, silloin käymme hautausmailla ja joulusaunassa. Kuusikin koristellaan silloin. Aattoaamuna katsellaan telkkarista jouluohjelmia ja pienistä huomaa joulujännityksen alkavan kohota. Pientä puuhaa on vielä silloinkin kuten pöydän kattamista, mutta ruokia meillä ei tarvitse juurikaan tehdä, sillä kaikki vieraat tuovat ruokaa tullessaan. Joskus olen joutunut vain keittämään perunat :)

Ruuan jälkeen odotellaan pukkia. Sitten vain availlaan lahjoja ja seurataan lasten riemua. Kyllä ne pienet lapset tuovat jouluun ihan oman fiiliksen. Myös minä itse rakastan lahjoja, sekä antaa että saada. Osan lahjoista tiedän etukäteen, mutta sen verran lapsellinen olen, että yllätyslahjat ovat parhaita. Samoin nautin kun joku antamani lahja on saajalleen erityisen mieluinen.

Vaikka joulu on kaikenkaikkiaan ihana juhla ja pitää sisällään paljon mukavaa, niin rehellisesti sanottuna kaikista parhain hetki koittaa kun ilta on jo kääntymässä yöksi. Talo on tyhjentynyt vieraista. Lapset rauhoittuvat keskittymään uusiin tavaroihinsa. Laitetaan yöpuvut päälle, haetaan jääkaapista vielä yksi lautasellinen herkkuja ja ollaan vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...