23.12.2012

Toisenlainen lahja

Joko on lahjat hankittuna?  Vielä ehtii hoitaa yhden, ehkä sen tärkeimmän. Heille joilla ei ole niin paljoa. Monet yhdistykset mahdollistavat nykyään ns. eettisen joululahjan antamisen koti- tai ulkomaille.
Kuva: Master isolated images / FreeDigitalPhotos.net

Itse suhtaudun tietyllä tavalla skeptisesti moniin rahakeräyksiin, sillä haluaisin, että rahani menee oikeasti auttamiseen eikä minnekään organisaatiosetien takataskuun. Ja sen varmistaminen on maallikolle aika vaikeaa.

Täällä meillä päin olisi ollut mahdollista osallistua erään yhdistyksen kautta seudun vähävaraisten perheiden joululahjoihin. Olisi voinut valita listasta lahjan, ostaa sen ja toimittaa sitten paikkaan X. Huomasin tämän valitettavasti vasta liian myöhään. Se olisi ollut ihanteellinen kohde, rahat olisivat menneet kokonaisuudessaan hyvään tarkoitukseen. Valitsin sitten mutu-tuntumalla joululahjani kohteen.

Keräsin tähän joitakin auttamisen kohteita niin koti- kuin ulkomaillakin. Lahjan summan voi yleensä valita itse eikä alarajaa ole...

Hope yhdistys - lasten paremman arjen puolesta Suomessa

Pelastakaa Lapset ry - edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla

Pelastusarmeijan joulupata - vähäosaisten lapsiperheiden ja syrjäytyneiden ihmisten auttamiseen

Kirkon ulkomaanapu - kehitysmaiden köyhimpien auttamiseksi

Plan - maailman lasten hyväksi

World Vision - lasten, perheiden ja yhteisöjen hyvinvoinnin lisääminen kehitysmaissa

Siinä muutamia. Lisää löytyy netistä hakusanalla eettinen lahja. Jokaisella paikkakunnalla on varmasti myös paikallisia yhdistyksiä, jotka ottavat lahjoituksia vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...