2.10.2013

Maukas Chili con kasvis

Ilahdun aina hurjasti kun löydän maukkaan kasvisruokareseptin. Ja vielä enemmän kun ruoka maistuu koko perheelle. Haluaisin niin tehdä kasvisruokaa enemmänkin, mutta hyvien, maistuvien ohjeiden metsästys on ollut välillä työn takana.  Tämä papupadan ohje pääsi meillä vakiruokalistaan, sillä upposi koko perheelle paremmin kuin hyvin. Resepti on napattu ja muokattu Apukokin keittokirjasta, jonka olen saanut jonkun lehtitilauksen kaupanpäällisenä.

Tämä ei ole pikaruokaa eli kannattaa huomioida valmistaessa varata reilusti aikaa. Itse tekemistä ei ole paljon, mutta ruoka vaatii hautumisaikaa. Itse en huomannut sitä ekalla kerralla tehdessäni ja nälkäkuolema meinasi uhata koko perhettä ennenkuin saatiin ruoka pöytään. Ohjeesta tulee ruokaa varsin reilu satsi (n. 10 annosta). Kätevää kun haluaa tehdä perheelle useamman päivän ruuat kerralla, ehdottomasti liikaa jos syöjiä on vain kaksi.


Chili con kasvis

3 porkkanaa karkeana raasteena
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
2 tlk tomaattimurskaa (toinen chilillä maustettua, jos haluat potkua)
puolikas kanelitanko
2 tlk ruskeita papuja valutettuina
100g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1,5 tl suolaa
mustapippuria

Silppua sipulit ja valkosipulit ja kuullota kattilassa muutama minuutti. Lisää jeera, paprikajauhe ja porkkanaraaste. Sekoita ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tomaattimurskat ja kanelitanko. Sekoita.  Laita kansi päälle ja jätä hautuumaan.

Soseuta aurinkokuivatut tomaatit  yleiskoneessa (laita n. 1 rkl öljyä purkista mukaan.). Lisää kattilaan ja jätä hautumaan n. puoleksi tunniksi. Sekoita välillä. Maista ja lisää suola.

Kaada pavut siivilään ja valuta. Huuhdo lopuksi juoksevan veden alla. Lisää pavut kattilaan. Mausta mustapippurilla. Anna hautua edelleen ainakin puoli tuntia. Ruoka on sitä maukkaampaa mitä kauemmin sitä kypsytetään.

Tarjoile riisin kera.

4 kommenttia:

  1. Hei, olen jo pitkään lukenut blogiasi, mutten ole aiemmin kommentoinut tekstejäsi. Nyt piti ihan vain tulla kiittämään kivoista kirjoituksistasi, kiinnostavista resepteistä ja kauniista kuvista. Tykkään blogistasi :)

    VastaaPoista
  2. Shalom ja kiitos ohjeesta. Itse tulee kokattua tämän tyyppistä ruokaa, mutta enpä koskaan lisännyt auringonkuivattuja tomaatteja. Loistava lisä kastikkeelle. Oli todella maukasta ja taisin lisätä tuoretta chiliäkin lisukkeeksi:)
    Kiitos paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että maistui. Tällä viikolla kokeilimme uutta papuvuokaa, joka osoittautui herkulliseksi. Reseptiä siis tulossa...

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...