11.4.2014

Jekyll & hyde

Perjantaina olen yleensä miettinyt viikon parhaita hetkiä. Tällä viikolla eilinen ilta kruunasi viikon niin, että se on pakko nimetä viikon parhaaksi ja uhrata sille koko postaus.

Mieheni osti meille joululahjaksi liput Turun Kaupunginteatteriin katsomaan Jekyll & Hyde -musikaalia. Odotuksia ei juuri ollut, sillä viime aikoina teatterissa on tullut käytyä niin hävyttömän harvoin.
Mutta voi millainen esitys tuo olikaan. Meni kirkkaasti kärkeen kaikista näkemistäni. Näyttelijät, musiikki, lavasteet, valot ja jopa tuoksutkin loivat eteen sellaisen visuaalisen kokonaisuuden, että sitä ihasteli aivan sanattomana.

Kirkasotsainen tohtori Jekyll suorittaa ihmiskokeen, minkä seurauksena hän
tulee tahtomattaan vapauttaneeksi oman pimeän puolensa ja luoneeksi
julman herra Hyden. Koskettavassa tarinassa tohtori Jekyllin sydämestä kilpailevat
myös kauniit naiset Lucy ja Emma, jotka kylvävät juonenkäänteisiin

romantiikkaa.
 (www.turunkaupunginteatteri.fi)

Pääroolissa oli "munamies" Riku Nieminen. Mielikuvissani mies oli aiemman roolinsa vanki, mutta tämä esitys todisti kuinka lahjakas mies todella on. Ei pelkästään näyttelijänä vaan myös laulajana. Roolin vaihto salamannopeasti Jekyllin ja Hyden välillä oli välillä jopa pelottavaa. Pelkkien eleiden ja ilmeiden myötä hahmo muuttui täysin toiseksi persoonaksi.

Huomio kiinnittyi myös poikkeuksellisen paljon lavastukseen. Useinhan nuo eivät näytelmässä mitenkään nouse esille tai pistä silmään vaan luovat vain puitteet näytelmälle. Nyt lavastus oli todella taidokas ja sitä käytetttin hienosti hyväksi esityksen aikana. Tunnelma oli suoraan menneestä ajasta ja pienillä muutoksilla miljöö muuttui aivan erilaiseksi.


Valaistus ansaitsee myös erityismaininnan. Todella kekseliäitä ja luovia ratkaisuja, joilla saatiin luotua kohtauksiin erilaisia tunnelmia. Ja hei, ikinä ennen en ole teatterissa huomannut käytettävän tuoksuja. Ne vahvistivat elämystä vielä lisää.

Jokohan kehuin näytelmää tarpeeksi... Sivukorvalla kuulin erään katsojan kertovan tulevansa katsomaan näytelmää vielä kolmannenkin kerran. Itsekin mietin, että tämän olisin katsellut mielelläni vielä uudelleenkin. Harmi vaan, että esityksiä on jäljellä enää muutama ja nekin ilmeisesti loppuunmyytyjä.Kaikki kuvat: www.turunkaupunginteatteri.fi, kuvaaja: Robert Seger

Jälleen jäin miettimään miksei tule käytyä useammin teatterissa tai konsertissa hakemassa tällaisia erilaisia elämyksiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...