8.4.2014

Sinappilohta

Viime viikolla kirjoittelin halusta kokeilla uusia reseptejä. Talven aikana olen valitettavan vähän uhrannut ajatuksia kokkailuille ja sitäsamaa on ollut tarjolla liikaakin. Nyt kuitenkin tuli kokeiltua uutta reseptiä sellaisella menestyksellä, että voin tätä arkiruuaksi suositella.

Viikonloppuisin meillä tehdään todella usein ruuaksi kalaa. Ikävä kyllä kala-auton setä on tainnut unohtaa meidät ja niinpä kalaksi valikoituu usein lohi. Pestolla tai teriyaki kastikkeella maustetut megahelpot ohjeet on tehty niin moneen kertaan, että nyt vaihdoin Hellapoliisin sinappiloheen. Hiukan enemmän työtä kuin purkista lapatussa teriyakisoosissa, mutta helppo joka tapauksessa.

Tämä sinappihuntu sai melkein kilon lohipalan katoamaan parempiin suihin alta aikayksikön. Kauhulla ajattelen hetkeä, jolloin jolloin nyt 3 ja 5 -vuotiaat poikalapset ovat esim. 15 ja 17. Mikä valas minun täytyy silloin kantaa kaupasta kotiin, että se riittää koko perheelle?

Gourmet-kuvia tästä ateriasta ei ehditty ottaa, mutta eiköhän melkein tyhjä lautanen kerro yhtä hyvin kuinka maukasta ruoka oli. Alla ohje sellaisena kuin minä sen tein.Sinappilohi

n.800 g lohta fileenä 
2 rkl sitruunamehua
1 rkl voisulaa
2 rkl dijonsinappia
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kuivattua lipstikkaa

Laita lohifile astiaan ja suolaa se. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lisää fileen päälle sitruunamehu. Laita file uuniin paistumaan. Alkuperäisessä ohjeessa kalaa paistettiin grillivastuksen alla, mutta muutaman kerran kokemuksella itse suosin ihan normaalipaistoa. Vajaan kilon lohifileen kokonaispaistoaika oli n. 20 min. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja lisää paistoajan puolivälissä fileen päälle. 

Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...