17.5.2015

Pehmeää raparperipiirakkaa

Aurinkoista sunnuntaita!
Olkoonkin pitkä viikonloppu, mutta silti se on vierähtänyt ohi vauhdilla. Eilen pyöräytettiin käyntiin jalkapallokausi oikein kunnolla ja tästä eteenpäin aina keskiviikkoisin eri kaupunginosien joukkueet ottavat mittaa toisistaan. Turnaukset liikuttavat yli 800 lasta tällä seudulla. Näiden kuusi-seitsemän vuotiaitten peliä on niin hauska katsoa. Koko porukka juoksee pallon perässä tiiviinä ryhmänä potkien yhtä paljon toisiaan nilkoille kuin palloakin. Maaleja ei lasketa vaan tavoitteena on, että kaikilla on kivaa. Ensi viikolla starttaa myös kuopuksen jalkapalloleikkikoulu, joten meidän illat ovatkin kesän ajan hyvin pitkälti jalkapalloa ja jalkapalloa.

Pihahommiakin on ehditty vähän aloitella. Tarkoitus olisi tänä kesänä saadaan eteenpäin yhtä ikuisuusprojektia ja vihdoinkin tehdä autokatokseen ne rimoitukset, jotka jo suunnitteluvaiheessa paikoilleen piirrettiin. Nyt on ainakin suunnitelmat ja laskelmat tehty, joten silloinhan ollaan jo puolessa välissä toteutusta. Eikö?Kukkapenkkejä peratessa huomasin, että raparperitkin ovat jo valmiita käytettäväksi. Raparperi on mun herkkua, mutta enpä siitä oikein osaa muuta kuin piirakkaa tehdä. Viime vuonna tosin onnistuin tekemään herkullista raparperimehua ja sitä aion tehdä tänäkin kesänä. Tämän raparperipiirakan ohjeen olen saanut ystävältäni ja se on todella herkullinen. Ihanan pehmeä pohja ja pinnalta mukavan rapea. Parhaimmillaan vielä lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.

Muutama toim. huom. yllä olevaan reseptiin. Voin sijaan olen itse käyttänyt Flora Culinessea eli juoksevaa margariinia. Ohjeessa on maitoa ja kermaa, olen tehnyt myös pelkkään rasvattomaan maitoon tai pelkkään kermaan, riippuen mitä kaapista on löytynyt.

Herkullisia hetkiä!

1 kommentti:

  1. Täälläkin paraikaa piirakka jäähtymässä terassilla, toinen laatuaan tänä keväänä. Herkkua! :P

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...