11.5.2015

Taidelainaamosta seinälle

Viime viikko oli kuin joulu keskellä kesää. Hankin saman viikon aikana kaksi pitkäaikaista haavetta. Ensimmäinen niistä on taulu, jota olen etsinyt pitkään. Olen ennenkin kertonut tästä taulujen hankkimisen vaikeudesta meidän taloudessa. Lähtökohtaisesti taulumakumme ovat valovuosien päässä toisistaan. Mieheni pitää geometrisistä ja abstrakteista tauluista, minä taas enemmän esittävistä tauluista, mutta en nyt kuitenkaan mistään kukka-asetelmista. Jossain kohtaa tultiin tulokseen, että ostetaan molemmat omat taulumme, jotta saadaan edes jotain seinille. Tuon päätöksen tekeminen on vauhdittanut taulujen ostoa ja ollaan loppujen lopuksi molemmat oltu tyytyväisiä kaikkiin hankintoihin.


Itse löysin taiteilijani jo pari vuotta sitten. Tutustuin Kristina Isakssonin töihin netin kautta ja ihastuin. Olen kuitenkin pari vuotta etsinyt sitä juuri meille täydellistä yksilöä. Käynyt katsomassa tauluja niin Turussa kuin Helsingissäkin. Ollut suoraan yhteydessä taiteilijaan. Jostain syystä aina jättänyt ostamatta.

Huhtikuun alussa selailin jälleen Turun taidelainaamon sivuja. Kristinan töitä on ollut siellä tarjolla muutamia, joita olen käynyt katsomassa sivuilla kymmeniä kertoja. Tällä kertaa teoksia olikin enemmän, joista yksi täydellinen. Meinasin tulla hulluksi sen illan aikana. Olin varma, että joku nappaa taulun silmieni edestä. Soitin heti seuraavana päivänä ja sain kuin sainkin varattua taulun itselleni. Olin valmistautunut lähtemään suoraan hakureissulle, mutta Kristina oli taidelainaamon huhtikuun taiteilija ja jouduin odottamaan toukokuun puolelle. Nyt se kuitenkin komeilee seinällä. Moni muukin olisi tämän halunnut, sillä jonotuslistalla oli useampia nimiä. Voin kuitenkin kertoa, etten aio tästä luopua...


Samalla voisin tässä suositella taidelainaamoita taiteen hankintaan. Ei voi helpompaa olla. Ainakin Turun taidelainaamolla on kattava sivusto netissä. Voit ostaa taulun kertamaksulla tai vuokrata sen. Vuokratun taulun voi halutessaan palauttaa, mutta toisaalta vuokra myös lyhentää korottomasti taulun hintaa eli vuokra-ajan päätyttyä taulu on omasi. Edullisimmillaan kk-maksu on 10 euroa. Taulun voi myös maksaa kokonaan pois koska tahansa vuokra-ajan aikana. Kätevää...

Tauluja toki voi käydä katsomassa paikanpäälläkin. Turun taidelainaamo sijaitsee vanhalla suurtorilla. Porttikongista sisäpihalle ja heti käännös oikeaan. Lainaamo on avoimma ti-pe 12-18 ja la 11-15.

Ja se toinen toteutunut haave.... liittyy kirjaimiin LV, ruskea ja kannetaan kädessä. Arvaatko?

4 kommenttia:

 1. Kaunis taulu! Itse kyllä taiteesta pidän kovastikin, mutta meillä kotona on esillä oikeastaan vaan valokuvia. En muutenkaan tykkää koriste-esineistä, joten nuo tärkeimmät hetket kehystettynä riittää kotimme sisustukseen kauniiden kukkien ohella!
  Oioioi, mutta tuosta viimeisestä toteutuneesta haaveesta minäkin innostun!! LoveLove ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän sama juttu koriste-esineiden suhteen, en osaa niistä tehdä kauniita asetelmia joten mieluummin pidän tasot tyhjinä tai niin tyhjinä kuin lapsiperheessä nyt pystyy... ;)

   Poista
 2. Tosi kaunis taulu! Ja lisää juttua siitä kakkoshaaveen toteutumisesta!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyypä ottaa toive työn alle ja esitellä mun laukkuni....

   Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...