3.5.2015

Terkut Tukholmasta!

Terveisiä keväisestä Tukholmasta! Tämä oli se viikonloppu, milloin me karkasimme miehen kanssa kahden reissuun. Aikoinaan Tukholmassa tuli käytyä useinkin, mutta nyt jostain syystä (lapset..) välissä oli vuosien tauko. Ihana tuttu kaupunki, josta löytyy joka kerta uusia puolia.

Oltiin yksi yö hotellissa ja kaksi päivää käveltiin jalat kipeiksi kaupungilla.  Reissulle ei ollut mitään tavoitteita, ostoslistaa tai muuta sellaista. Kunhan chillailtiin ja nautittiin suurkaupungin tunnelmasta. Istuskeltiin kahviloissa ja katseltiin ihmisvilinää. Juteltiin välillä muustakin kuin niistä arkisista asioista ja seuraavan päivän ruokalistasta.
Mentiin Vikingillä yli Turusta, joka on meille se helpoin tapa. Ainoa huono puoli on laivan törkeän aikainen saapumisaika Tukholmaan. Kello 6.30 kaupunki nukkuu vielä. Silloin nuorempina käveltiin satamasta talvipakkasilla keskustaan. Oltiin ihan jääpuikkoina ja ainoastaan McDonalds oli auki ja tarjosi lämmikettä. Nyt me ollaan sen verran keski-ikäistytty, että otettiin satamasta bussi alle ja hurautettiin sillä suoraan keskustaan ja käveltiin vain jokunen kortteli Östermalmille hotelliin.

Tähän kohtaan vinkki. Hotellilomalla kannattaa ehdottomasti jo aamulla käydä kysymässä onko vapaita huoneita saatavilla eikä odotella turhaan sinne iltapäivään. Me ollaan saatu lähes aina huone heti. Niin tälläkin kertaa. Ostettiin hotellista myös aamiaiset extrana sille aamulle. Oli kiva käydä viemässä tavarat huoneeseen ja sen jälkeen marssia notkuvaan aamiaspöytään. Vatsa täynnä lepäiltiin pari tuntia hotellihuoneessa ja odoteltiin Tukholman heräämistä.


Valitettavasti kelit eivät oikein olleet puolellamme. Molempina päivinä sataa tihutti ajoittain. Ei niin, että oikeastaan olisi kastunut, mutta mieluummin sitä olisi auringonpaisteesta nauttinut. Toinen harmittava asia oli, että Kungsträdgårdenin kirsikkapuut olivat jo menettäneet parhaimman loistonsa. Olisin niin halunnut nähdä sen vaaleanpunaisen kukkataivaan. Onneksi yksittäisiä kirsikka- ja magnoliapuita oli siellä täällä yhä täydessä kukassa.


Säästä ja kukista huolimatta reissu oli onnistunut. Syötiin hyvin, shoppailtiinkin jotain, otettiin breikki arkeen. Tulossa vielä toinen osa meidän reissusta, jossa meidän tärppejä Tukholmaan. mm.  tämän ihanan kaupunkikeitaan koordinaatit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...