2.9.2012

Herkullista luettavaa

Mun kirjaston kirjapinosta on löytynyt viime viikkoina tällaista luettavaa:Keittokirjat ovat mulle hyvinkin mieleistä lukemista. Tykkään kokeilla uusia reseptejä ja uudet ideat ruuanlaittoon ovat aina tervetulleita. Tällä kertaa näiden selaamisella oli ihan selkeä tarkoituskin. Haluaisin tehdä enemmän kasvisruokaa ja toisaalta esikoisen lähestymässä olevat syntymäpäivät saavat selaamaan eri kakkureseptejä. Vaikka netti pursuaakin reseptejä, niin mä mieluummin selailen ja syvennyn kirjoihin.

Koska näitä kirjoja olen tässä selannut läpi jo useampaan otteeseen, ajattelin kirjoittaa niistä pienet esittelyt/arvostelut teille.

Kati Jaakola: Hellapoliisi makeilee ja Hellapoliisin kanaruuatMinullahan on itselläni se ensimmäinen Hellapoliisin keittokirja, jota olen ylistänyt jo moneen otteeseen. Sen jälkeen on ilmestynyt useita kirjoja, jotka ovat keskittyneet johonkin tiettyyn ruoka-alueeseen. Hellapoliisi makeilee sisältää jälkiruokia ja makeita välipaloja ja Hellapoliisin kanaruuat tietysti kanaruokia. Tykkään näistä kirjoista, koska jokaisesta annoksesta on iso kuva ja ainekset ovat yleensä tavallisesta marketista hankittavia. Kuvalla on iso merkitys siihen harkitsenko edes ruuan valmistamista. Ohjeet ovat erittäin selkeät ja plussaa on jokaisesta reseptistä kirjoitettu pieni intro, joka avaa reseptiä vähän. Poimin molemmista kirjoista joitakin reseptejä talteen ja samalla huomasin, että näistä valitsemistani ohjeista yli puolet löytyi omasta Hellapoliisi kirjastani. Saanko nyt taas kehua sitä?

Sini Visa: Kinuskikissa leipoo


Kinuskikissan blogia olen seurannut jo pidempään ja kokeillutkin useampaa ohjetta. Kirjassa (kuten blogissakin) painopiste on selkeillä opastetuilla ohjeilla. Kirjasta löytyy kakun leivontaan paljon vaihekuvia. Täytekakkujen lisäksi kirjassa on paljon muita makeiden ja suolaisten juhlaruokien reseptejä. Kirjan ulkoasu on kaunis, aika hempeäkin ja jokaisesta leivonnaisesta on iso kuva.  Tämän kirjan taidan hankkia myös omaksi.


Leila Lindholm: Leilan parhaat ruokaohjeetLeilan kirjoihin en ole ennen tutustunut, vaikka niitäkin taitaa olla jo useampi ilmestynyt. Ystäväni on kuitenkin näitä kehunut. Tämä kirja on erittäin kauniisti kuvitettu ja jokaisesta annoksesta on herkullinen kuva. Sisältö on jaettu ruokatyyleittäin eri osiin esim. aasialainen, italialainen, barbecue jne. Jokaisessa osiossa on niin ruoka-, jälkkäri- kuin juomareseptejäkin. Rsepteissä oli paljon vinkkejä ja myös tässä kirjassa oli sellainen persoonallinen ote, joka tekee siitä houkuttelevan. I like!


Joanna Farrow: kasvisruokaa 30 minuutissa
Inga-Britta Sundqvist: Kasvissyöjän ruutukokkiHeti aluksi nurinaa. Kun kasvisruuasta muutenkin tulee helposti mieleen joku aneeminen annos niin miksi näiden kirjojenkin pitää olla niin puuduttavan ja aneemisen oloisia. Kirjojen sisus ei ole mitenkään herkullinen. Jos jollain on vinkata hurmaava kasvisruokakirja niin ilolla otan vinkit vastaan.

Kasvisruokaa 30 minuutissa houkutti nimellään. Nopeus on valttia. Ohjeissa olikin selkeästi mainittu valmistusaika ja ohjeetkin vaikuttivat selkeiltä. Läheskään kaikista annoksista ei kuitenkaan ollut kuvaa :( Valitettavan monessa ohjeessa oli myös minulle tuntemattomia raaka-aineita. Joitakin ohjeita otin itselleni muistiin, mutta mitään kasvisruokainnostusta tämä kirja ei pystynyt synnyttämään, eikä tämä toinenkaan...

Kasvissyöjän ruutukokki on perusteellinen kirja kasvisruuasta ja kasvisruokavaliosta. Minulla on se perus Ruutukokki keittokirja, joka on varsinainen tietopakki. Siitä löytyy perusteellisesti kaikkea mahdollista. Tämä on siis samantyyppinen kasvisversiona. Sitältää paljon siis muutakin kuin reseptejä. Kuvia ei kuitenkaan ole edes puolesta resepteistä, mikä on minusta selkeä miinus. Aion kuitenkin vielä perehtyä kirjaan tarkemmin..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...