14.9.2012

Juhlat nro 2

Nyt on juhlittu esikoisen synttäreitä myös sukulaisten voimin. Mieluisia lahjoja saatu, syöty herkkuja ja viihdytty. Näillä synttäreillä oli vieraina aikuisten lisäksi vain serkkupoika 10 kk, joten tarjoilut oli suunniteltu sen mukaan enemmän aikuiseen makuun.

Mirun Mökin ikkuna -blogista poimin jo jokin aika sitten idean kanttarelli-pekonipiirakasta. Toteutin sen juustopiiraani ohjeella täytettä muuttaen (ohje lopussa). En uskaltanut laittaa täytteeseen paljoakaan suolaa, koska pelkäsin pekonin olevan niin suolaista. Ensin piirakka tuntuihin vähän mauttomalta, mutta yön aikana maut olivat tasoittuneet ja juhlapäivänä piiras oli ihan ok. Ensi kerralla ripautan kuitenkin vähän enemmän suolaa ja käytän perinteistä amerikan pekonia pekonikuutioiden sijaan.
Toista täytekakkua en enää tehnyt vaan synttärikakun virkaa sai hoitaa Kinuskikissan nougat-leivokset  piirakan muotoon tehtynä. Tämä oli siis se ohje, joka alunperin piti toteuttaa lastenjuhliin. Tässä hauska idea oli pähkinäsuklaalevitteen käyttö kuorutteena. Ideoin jo, että seuraavalla kerralla voisin lisätä myös itse kakkutaikinaan pähkinärouhetta.


Molemmat piirakat oli tosi nopea tehdä. Puolessa tunnissa oli toinen jo valmis ja toinen uunissa. Tein ensin suklaakakun pohjan ja sen paistuessa tein kanttarelli-pekonipiirakan. Sen verran oli toki helpotusta, että sienet olin paistanut sipulien kanssa jo aikaisemmin, nyt vain nappasin pussin pakkasesta.

Pekoni-kanttarellipiiras


Pohja
100g nestemäistä margariiniä
25g juustoraastetta
1/2 dl kermaa tai maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta

Täyte 1
pekonia
kanttarellejä
1 sipuli
2 -3 dl kermamaitoa (pelkkä maitokin käy)
3 munaa
suolaa
pippuria

Vaihtoehto täyte 2
2-3 dl kermamaitoa (pelkkä maitokin käy)
3 munaa
150 g kinkkua
150g juustoraastetta (1/2 tavall. + 1/2 homejuusto)
suolaa
pippuria

Sekoita pohjan aineet keskenään ja taputtele vuoan pohjalle ja reunoille. Taikina on aika tahmaista, joten käytä levittäessäsi reilusti jauhoja.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Pekonin ja kanttarellin määriä mulla ei ole antaa, mutta silleen sopivasti ;)  Kaada vuokaan ja paista uunissa 200 C n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...