10.9.2012

Merirosvojuhlat

Mieheni ystäväporukassa kaikki saivat ensimmäisen lapsensa neljä vuotta sitten. Silloin kokoonnuttiin yhteen katsomaan noita ihmeitä ja edelleenkin ainakin kaikkien näiden "vauvojen" syntymäpäivinä treffataan. Sunnuntaina vietimmekin ihanat lastenkutsut 4-vuotiaallemme. 10 aikuista ja 9 lasta, siinä menoa ja meininkiä. Tai jos totta puhutaan, rauhallisempaa kuin oletin.


Synttärijuhlia vietettiin merirosvoteemalla. Ihana ja odottamaton yllätys oli, että naapurimme toivat juuri eilen pojille matkatuliaisina T-paidat merirosvokuvilla! Ne pääsivät saman tien käyttöön.

Juhlatarjoilut oli tällä kertaa tehty Kinuskikissan innostamina. Kinuskikissa leipoo -kirjaa olen selaillut läpi jo monen monta kertaa ja sieltä poimin useamman ohjeen toteutettavaksi. Suolaisena purtavana oli lapsilla merirosvovartaita, aikuisille ruissipsejä porotäytteellä, tomaatti-mozzarella leipäsiä ja suolakeksejä juustolla ja paprikalla. Aikuisten suolapalat jäivät kuvaamatta, mutta varsinkin nuo ruissipsit porotäytteellä olivat todella herkullisia. Kinuskikissan kirjasta löytyi useita ehdotuksia tämäntyyppisiksi pieniksi suolapaloiksi.Täytekakku oli tietenkin teemaan sopivasti koristeltu, ideoita siihen poimin googlen kuvahaun kautta. Kun pojalta kysyin, onko hyvä, oli vastaus "ei aivan" ja vähän samaa mieltä olen itsekin. Ihan kiva, mutta ei ihan sellainen mitä ajattelin. No ulkokuoren sisällä onnistuin kuitenkin hyvin. Paras täytekakku mitä olen tähän mennessä tehnyt. Yleensä mulla käy pohjan kanssa niin, että kun otan sen uunista niin kakku lässähtää ja keskelle tulee kuoppa. Tässä pohja on Kinuskikissan kirjasta Aito suklaakakkupohja ja täyte vastustamaton vadelma-daimtäyte. Suosittelen kokeilemaan! Vinkkinä tähän, että täytekakun täyttäminen on paljon helpompaa ja huolettomampaa kun laitat irtopohjavuoan reunat kakun ympärille täyttämisen ajaksi.


Kakun lisäksi piti tekemäni suklaa-nougat leivoksia, mutta koska täytekakun pohja oli niin suklainen, vaihdoin lennossa ohjetta ja teinkin kanelisilmäpullia.

Nyt on siis herkuteltu, mutta jatkoa seuraa... Huomenna juhlimme nimittäin sukulaisten kesken...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...