21.4.2015

Kotitreeneissä

Tervetuloa kotisalilleni! Tällä salilla on aina vapaana paikka peilin edessä, musiikkina soi vain lempikappaleet ja treenitkin noudattelevat osallistujien toiveita. Treenata voi  juuri sellaisena kuin on ja mihin aikaan tahansa. Toisinaan treenin päätteeksi saa hieronnan, pikkuautoilla tai ilman. Miinuksena salin poikki menevä kulkureitti saniteettitiloihin ja välillä turhankin innokkaasti mukana jumppaavat mini-ihmiset.


Olen ollut aina sitä mieltä, että minusta ei ole kotona treenaajaksi. Ei riitä motivaatio eikä itsekuri. Jotain on kuitenkin tapahtunut, sillä kotitreenit ovat tällä hetkellä mun pääasiallinen treenaustapani. Kaikki alkoi mieheni innostuttua kahvakuulasta, hankki ensimmäisen kuulan kotiin ja alkoi pari kertaa viikossa treenaamaan tietyn ohjelman mukaan. Suoraan sanottuna alkoi ottaa päähän, että miksi en itse muka pysty samaan. Keskittymään kotona.Aloin tehdä samaa ohjelmaa kahvakuulalla ja pienen harjoittelun jälkeen homma alkoi toimimaan. Yksi asia on vaikuttanut kotitreenieni onnistumiseen ratkaisevasti. Ipad. Se, että saan Spotifyn viereen pauhaamaan lempimusiikkiani ja se, että samalla Swing timer nakuttaa sekunteja. Tiedän täsmälleen kuinka monta minuuttia tehty, kuinka monta tekemättä. Mun motivaattori.


Teen kotitreenin 2-3 kertaa viikossa. Se on huomattavasti enemmän kuin mitä kävisin salilla tai jumpissa muualla. Kotitreenin ehdoton plussa on se, että voin tehdä treenin omien aikataulujeni mukaisesti.  Aikaa ei kulu matkoihin ja tarvittaessa treenin voi vetää juuri sen pituisena kuin haluaa. Voisi kuvitella,että helpommin tekee treenin vajaana, mutta mielestäni on käynyt juuri päinvastoin. Joskus kun ei lainkaan huvittaisi treenata, ajan itseni tekemään vaikkapa vain yhden kahvakuulakierroksen. Kun on itsensä liikkeelle saanut, seuraavat kierrokset tulevat jo automaattisesti.


Tällä hetkellä kotitreenini koostuu kahvakuulasta, jonka teen kiertoharjoitteluna. Tästä jatkan Kayla Itsinesin vatsalihassarjalla (voin suositella, kyllä tuntuu..) ja loppuun teen vielä joogavenytyksiä. Harjoitus kestää 50 - 75 minuuttia. Hiki tulee ja paikat kipeäksi.

1 kommentti:

  1. Mä olen juuri tuo ei-kotitreenaaja, nostan hattua todellakin miten niin moni pystyy itsensä siihen motivoimaan! Meillä tosin pienet tilatkin sitä rajoittaa, monta kertaa en viitsi venytelläkään lattialla kun sen joutuisi tekemään jääkaapin ja tiskialtaan edessä kotona. Äh. Mutta siis hienoa, se on pääasia kun liikkuminen on kiva! Sitä tässä haeskellessa...

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...