19.4.2015

Suunnitelmissa Legoland

Kesä lähestyy ja sen mukana matkasuunnitelmat täsmentyvät. Ensi kesänä suuntaamme siis sovitusti kohti Legolandia. Siitä on ainakin kaksi meidän perheen jäsentä aika intsinä. Tällä hetkellä ensimmäisenä matkustusvaihtoehtona on omalla autolla kotiovelta Legolandiin asti. Niinpä olen nyt vähän pohdiskellut ja haeskellut tietoja tämän vaihtoehdon plussista ja miinuksista.

Kuva: legoland.dk
Matkaan lähdetään kesäkuun alkupuolella, koska silloin ruuhkaa on vähemmän. Mitä vähemmän aikaa pitää viettää jonoissa, sen parempi. Myöskin liikenne on varmasti tuolloin vielä maltillisempaa.

Matkaan lähdettäisiin Turun Satamasta. Tämän hetken tutkintatyön tuloksena Viking Line vaikuttaa olevan edullisempi. Meno-paluulaivamatkan hinta vaihtelee viikonpäivästä, vuorokaudenajasta ja ties mistä kuun asennosta riippuen, mutta näyttäisi asettuvan 100 - 200 euron väliin. Ja klubikortilla Viking antaa kivat alennukset. Viikonlopun hinnat ovat aina korkeampia, joten koska matkalle ei ole päivämäärärajoitteita,  Itämeren ylitykset tähdättäisiin varmasti arkipäiville.

Tukholmasta sitten autolla kohti etelää. Laiva on Tukholmassa 6:30, joten ainakin teoriassa olisi mahdollista ajaa pitkällekin vielä aamun aikana. Suoria ajoreittejä Legolandiin on on oikeastaan kaksi. Tukholmasta voi ajaa Göteborgiin (470 km), josta on reilun kolmen tunnin lauttamatka Fredrikshavniin (n. 170 eur meno-paluu). Tästä eteenpäin Billundiin on vielä 232 km:n ajomatka. Yhteensä suoraan ajettuna ajomatka olisi siis pikkuisen reilut 700km yhteen suuntaan.
Kuva. legoland.dk
Toinen vaihtoehto olisi ajaa Tukholmasta Malmön kautta Kööpenhaminaan ja sieltä edelleen Billundiin. Ajomatkaa kertyy tuosta reilu 900 km. Silloin pitää ylittää Juutinrauman silta, josta rokotetaan 46 euroa/suunta.

Yhtenä vaihtoehtona olisi mennä toista kautta Billundiin ja toista kautta pois. Joka tapauksessa tarkoitus olisi myös seikkailla Ruotsin puolella. Koska reissuun on tarkoitus lähteä väljällä aikataululla, voitaisiin hyvin poiketa Ruotsissa hauskoissa kohteissa. Reitin varrelta löytyisi ainakin High Chaparral lännenpuisto, Astrid Lindgrenin maailma ja Lisebergin huvipuisto

Ensimmäisen päivän aikana olisi mahdollista päästä jo Tanskan puolelle saakka, mutta vielä on avoinna halutaanko mennä näin tiiviillä aikataululla. Tulevasta aikataulusta riippuu sitten yövytäänkö Tanskan vai Ruotsin puolella. Itse Legolandissa vietetään pari päivää ja olisihan sitä kiva nähdä Tanskaa enemmänkin kun sinne asti on päästy eli Tanskaan varataan ainakin pari yöpymistä.

Niinkuin näkyy, monta juttua on vielä auki. Plussia tälle matkanteolle on oma auto, jonne voi pakata reilustikin tavaraa, vapaus muuttaa aikatauluja oman fiiliksen mukaan. Muista matkustusvaihtoehdoista (suorat lennot Billundiin tai lennot Köpikseen + autonvuokraus Tanskasta) tämä vie selkeästi eniten aikaa. Miinuksena on tietysti tuo autossa istuminen. Uskoisin, että 50% tästä perheestä jaksaa aika hyvin, mutta tuo toinen puolikas on vähän arvoitus.

Olisi kiva kuulla kokemuksia Legolandista, jos teillä jollain niitä on....

2 kommenttia:

  1. Legoland on tosi kiva kohde sekä aikuisille että lapsille. Jos haluat, niin käy lukaisemassa postaukseni viime kesältä http://arjentimantteja.blogspot.fi/2014/07/lomalla-viimeinkin.html. Tuon jälkeen tulee vielä kaksi muutakin postausta samaiselta reissulta. Me menimme Ruotsista Tanskan puolelle lautalla ja takaisin tulimme siltaa pitkin. Se oli ihan hyvä ratkaisu, jotta automatkoihinkin sai hieman vaihtelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Anu! Käynkin pikimmiten tutustumassa teidän reissuun. Parhaat vinkit tulee juuri näin :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...