13.4.2015

Puhutaanko politiikkaa?

Joskus sitä löytää itsensä yllättävistä paikoista, vaikkapa sunnuntain kympin uutisista. Yllättävää ja monen sattuman summa. Pitäisiköhän tämäkin nyt laskea sinne elämyskategoriaan tämän vuoden tavoitteissa?

Uutisiin päädyimme vieraillessamme naapurimme järjestämässä olohuonetentissä. Itse en ole kovinkaan kiinnostunut politiikasta, mutta äänestämisen otan kansalaisvelvollisuutena. Sen verran täytyy olla asiasta kiinnostunut, että käy antamassa äänensä jollekin ehdokkaalle. Ellei edes yritä vaikuttaa, ei voi myöskään valittaa.

Oohuonetentin ehdokkaat
:Eeva-Johanna Eloranta, Annika Saarikko, Saku Nikkanen, Juhani Nummentalo, Anne-Mari Virolainen, Ulla Huittinen

En juuri seuraa vaalikeskusteluja enkä käy toreilla tapaamassa ehdokkaita. Valintani on usein perustunut vaalikoneisiin ja ehdokkaan taustaan. Haluan ehdokkaan olevan samassa elämäntilanteessa kuin minä ja omaavan samankaltaisen arvomaailman. Kovin syvällisiä analyysejä ehdokkaista en ole tehnyt, mennyt lähinnä mutu-tuntumalla.

Nyt tarjoitui kuitenkin mahdollisuus osallistua meille aivan uuteen tapaan tutustua ehdokkaisiin. Naapurimme harrastaa aktiivisesti poltiikka ja oli saanut idean pitää kotonaan olohuonetentin. Mieheni innostui kutsusta ja minuakin kiinnosti tämä uusi ja erilainen mahdollisuus. Naapurimme oli saanut paikalle kuusi ehdokasta kolmesta eri puolueesta, joista kolme konkaria haki jatkopaikkaa ja toiset kolme toivovat pääsevänsä ensimmäiselle kaudelle. Kuulijoitakin oli saapunut paikalle tuvan täydeltä ja yllätyksenä kaikille mediat olivat saapuneet runsaslukuisesti paikalle.

Nyt täytyy rehellisesti sanoa, että tässä muodossa politiikka uppoaa minullekin. Tullaan lähelle ja keskustellaan ihmisten kielellä. Tilaisuus oli tunnin mittainen tiivis keskustelu, jossa ehdittiin käsittelemään monia asioita. Kuulijat saivat vastauksia juuri niihin kysymyksiin, jotka heitä askarruttivat. Tilaisuus oli rento ja hyväntuulinen. Jos vaan mahdollisuus on, niin suosittelen osallistumaan. Politiikkakin voi olla kiinnostavaa kun tullaan tarpeeksi lähelle...


1 kommentti:

  1. Hyvä Iina! Politiikka ON kiinnostavaa! :) Luulen että ihmiset usein luulee ettei politiikka kosketa just minua. Vaikka mitäpä muutakaan se koskettaisi kuin ihan joka ikisen suomalaisen elämää. Aika huikea porukka ollut teillä naapurin olkkarissa!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...