23.11.2012

DIY: Sytykeruusut

Tein näitä sytykeruusuja ekan kerran viime jouluksi. Ne saivat kehuja niin ulkonäkönsä kuin toimivuutensakin puolesta. Näissä yhdistyy monta hyvää asiaa; muuten roskiin menevät munakennot ja kynttilänloput saavat uuden elämän, ovat kauniita katsella ja toimivia sekä ovat saajalleen käyttöön tulevia eli eivät jää kaappiin pölyttymään. Tarkoitushan on siis käyttää näitä sytykkeenä esim. takassa. Kiva joululahja henkilölle, jolla on jo kaikkea tai vaikka mukava mökkituliainen talvella.


Näiden tekeminen oli niin helppoa ja hauskaa puuhaa, että tänä vuonna on revitty munakennoja jälleen. Kuvallisia ohjeita löytyy netistä useampia, mutta tässä vielä minunkin ohjeeni muutamalla vinkillä höystettynä.


Tarvikkeet:
munakennoja (harmaista tulee mielestäni kauneimmat)
kynttilänloppuja (väreistä riippuu minkä värisiä ruusuja tulee, mulla oli valkoista ja vähän punaista ja vihreää)
kattila ja purkki vesihaudetta varten
keittiöpihdit


Tässä näpertelyssä ei kannata saksia käyttää sillä repien tulee kauniimpaa. Aloita repimällä munakennosta kansi irti. Revi sitten kupit irti munakennon alaosasta (kuva1) ja kannesta pitkiä osioita (kuva 2). Revi myös muutama kuppi osiin (kuva3). Rullaa pitkä osio tiukalle rullalle ja laita keskelle kuppia (kuva 4). Täytä reunoja munakennon palasilla (kuva 5). Ruusu on tarpeeksi tiivis, kun voit kääntää sen ylösalaisin eikä ruusu hajoa. Ruusua voi tässä vaiheessa vielä muotoilla repimällä pois ylimääräisiä lirpakkeita. Yhdestä munakennosta saat n. 5 ruusua.


Pilko kynttilät ja sulata ne vesihauteessa (kuva 1). Mulla on ihan tätä varten kirppikseltä ostettu kerroskattila, jossa kynttilät sulavat vesihauteessa turvallisesti ja helposti. Muista pitää kansi lähellä jos massa roihahtaa.  Kasta pihdeillä pitämällä sytykeruusut sulaan kynttilämassaan ja nosta kuivumaan (kuva 2). Kasta 2-3 kertaa. Kuvassa 3 ruusut on kastettu yhden kerran ja kuvassa 4 kaksi tai kolme kertaa. Jos jokin ruusuista ei näytä mielestäsi kauniilta niin dippaa uudelleen kynttilämassaan. Ainakin mun mielestä tulee joka kerralla paremman näköiseksi. Kuvassa 4 muuten näkyy hyvin väriero kahden erilaisen munakennon välillä. Toinen oli sitä tavallista harmaata ja toinen vähän vaaleampi.


Sitten vaan kaunis paketointi. Tässä kuvassa viime talven paketointia. Tein kirppikseltä ostamistani vanhoista lehdistä tötteröitä, jotka täytin ruusuilla.

2 kommenttia:

 1. Aivan upeita sytykkeitä ja hieno idea!Kiitos hienosta ja mukavasta blogistasi jonka juuri löysin.Itsekin tässä aloittelen "bloggarin" uraa niin pitää vähän kurkkia muitakin :)http://uuttavanhaalainattua.blogspot.fi/
  t. Anitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! ja tervetuloa bloggariksi, kävin jo kurkkimassa blogissasi :)

   Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...