2.11.2012

Tuhansia kurpitsoja ja muuta Kööpenhamista

Kööpenhaminan must kohde oli tietenkin Tivoli. Sinne suuntasimme heti ensimmäisenä päivänä. Ja onneksi menimme. Olin jotenkin ajatellut, että Tivoli on auki vuoden ympäri, mutta eipä taida ollakaan. Sunnuntaina oli viimeinen Halloween -päivä ja seuraavaksi Tivoli aukeaa joulun ihmemaana.
Edellisen kerran olimme Tivolissa kesällä ja ihastelimme silloin puutarhaa ja istutuksia. Nyt koko Tivoli oli koristeltu Halloween -tyyliin. Tuhannet kurpitsat ja muut koristeet tekivät Tivolista jälleen ihmeellisen ja kauniin kokemuksen. (Kuinka ihana se mahtaakaan olla jouluna???)


Tivolissa kävellessä unohtaa kyllä täysin olevansa kaupungin keskustassa. Kaunis puistoaluea, huvipuistolaitteet ja ravintolat luovat kyllä upean kokonaisuuden. Lapsia kiehtoi eniten  Rasmus-nallen puisto Tivolin takanurkassa. Meitä vanhempia ei niinkään, sillä lapsia oli todella paljon. Ahdistus iski varsinkin kun juniori halusi samoihin paikkoihin kuin esikoinen eikä sinne ilman aikuista seuraa päässyt. Kiipeillä siellä sitten kymmenien lasten keskellä.... Ihan pienten lasten kanssa matkustaville Rasmus-nallen puisto on hyvä tukikohta, sillä samassa rakennelmassa on tilava lastenhoitohuone, jossa mm. vaipat talon puolesta, sohvat imetystä varten ja mikrot yms. tarvittavat.Maanantaina ilma oli todella tuulinen ja sateinen. Silloin suunnistimme Experimentariumiin, jota vastaa Suomessa Heureka. Experimentarium sijaitsee vähän keskustan ulkopuolella eli sinne oli mentävä bussilla tai junalla. Me valitsimme menomatkalla junan, koska silloin oli helpompi tietää millä pysäkillä jäädä pois. Junalta joutui kävelemään vähän pidemmän matkan (1,5 km), mutta reitti oli kyltitetty tosi hyvin.


Itse Experimentarium oli todella kiva kokemus niin aikuisille kuin lapsillekin. Vietimme siellä rauhassa puoli päivää ja varmaan olisi mennyt se loppupäiväkin, jos lapsilta olisi kysytty. Dinosaurus-näyttely oli kiva, mutta parasta oli yläkerta, jossa oli kaikkea mahdollista. Meidän lapsille (4 ja vajaa 2 v) paikka oli iso leikkikenttä. Isommille lapsille tulisi sitten jo tietopuoltakin. Me aikuisetkin tehtiin vaikka mitä testejä. Siellä oli omat alueensa ihmiskehon tutkimiseen, äänijuttuja, älypelejä, energiaan, veteen, maapalloon jne. liittyviä asioita. Esikoisen mielestä hienointa oli kaikki veteen liittyvät jutut sekä jättisaippuakuplan sisällä oleminen. Suosittelen kyllä kaikille lapsiperheille kohdetta. Ja ihan pari tuntia ei riitä alueen koluamiseen...Takaisin keskustaan menimmekin sitten bussilla, sillä halusimme minimoida kävelymatkat lasten takia ja bussilla pääsimme ihan keskustan kävelykatujen tuntumaan. Mulle ei kyllä edelleenkään ole auennut Kööpenhaminan julkisten liikennevälineiden hinnoittelu. Joka ainoa tekemämme matka maksoi eri verran.  Osa syystä tosin saattoi mennä kielimuurin piikkiin, sillä tanskanmurteinen englanti ei ollut sieltä selvimmästä päästä. 

Vielä on kertomatta ihanasta Legokaupasta ja kävelykadun tarjonnasta. Palaan niihinkin lähiaikoina... Ja ne kaikki ihanat jouluiset asetelmat kaupoista. Niistäkin voisi tehdä oman kollaasin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...