1.11.2012

Terveiset Kööpenhaminasta

Syksyinen matkamme Kööpenhaminaan on nyt takanapäin. Ihana pieni loma, joka onnistui kaikin puolin hyvin. Eikä tule jäämään meidän viimeiseksi reissuksi siihen kaupunkiin.


Lensimme jälleen Turusta Blue1:n lennolla. Turusta on ihana lähteä, kun kentällä pitää olla vain puolisen tuntia ennen koneen lähtöä. Ajomatka on myös tunnin lyhyempi sinne päin kuin Helsinkiin. Kun kenttä on tosi pieni, niin missään ei tarvitse jonottaa ja kaikki sujuu nopeasti.

Lento Kööpenhaminaan on Turusta tosi lyhyt, vain 1 h 10 minuuttia. Pieninkin jaksoi sen tosi hyvin.  Kööpenhaminan kentällä kaikki sujui tosi jouhevasti, laukkuja odotettiin vain ihan muutama minuutti. Rattaita muutama enemmän, mutta vain omaa tyhmyyttämme. Odottelimme kiltisti hihnan vieressä, mutta rattaita ei vaan kuulunut. Olin jo menossa tekemään ilmoitusta, kun huomasin sivulla tiskin, jossa oli "Odd size luggage". Siellähän ne rattaat nököttivät odottamassa. Oliskohan viime reissulla ollut sama juttu.... Jos sitten seuraavalla kerralla jo muistaisi.

Kööpenhaminan terminaali on ihanan selkeä. Kun on tullin läpi kävellyt niin voi kirjaimellisesti kävellä suoraan junalle, jonka kanssa keskustaan menee n. 15 minuuttia. Liput voi kätevästi ostaa automaatista, ensimmäinen oli jo matkalaukkuhihnojen vieressä.

Varasin hotellin ensimmäistä kertaa Hotels.comin kautta, ja kaikki sujui mainiosti. Hotellimme oli Copenhagen Plaza, joka oli ihan keskusaseman vieressä. Viime kerralla olimme Scandic Copenhagenissa joka sekin on suht lähellä, mutta kuitenkin pienen kävelymatkan päässä "väärään suuntaan" keskustasta. Plazan sijainti oli loistava. Vain pari askelta asemalta, josta pääsi junilla tai busseilla mihin tahansa. Keskeisestä sijainnista huolimatta liikenteen melu ei ainakaan meitä haitannut.

Hotellihuoneessa meitä odotti yllätys. Shampanjaa ja hedelmiä. Hieman ihmettelinkin kun varauslapussa luki "romance package", mutta kun sitä en erikseen valinnut eikä huone maksanut sen enempää kuin muista hotellipalveluista katsottuna, niin en sitä sitten sen enempää enää ajatellut. Ihan mukava startti lomalle! Hotellihuonekin oli suurempi kuin mun kaksi ensimmäistä opiskelijakämppää yhteensä. Huone oli jaettu kahteen osaan eli lapset nukkui toisella puolella ja me toisella. Todella kiva vaikka välissä ei ovea ollutkaan.


Hotelli oli rankattu neljän tähden hotelliksi, mitä se ei mun mielestä ihan ehkä ollut. Ainakin meidän huone oli aika kulahtanut, se ei tosin meitä sen suuremmin haitannut. Hotellivieraat oli pääasiassa liikemiehiä, lapsiperheitä nähtiin vain ihan muutama. Seuraavan kerran kun Kööpenhaminaan mennään on aika todennäköistä, että tämä hotelli valitaan myös silloin.

No niin, ensimmäinen osa uunista ulos. Jatkan myöhemmin siitä mitä nähtiin ja tehtiin näiden parin päivän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...