5.11.2012

Ostoksilla Kööpenhaminassa

Kööpenhaminan visiittimme ei ollut mikään shoppailureissu, mutta toki joissakin kaupoissa tuli pyörähdettyä.  Lasten kanssa ihan ehdoton ykkönen oli tietenkin Lego-kauppa. Se sijaitsee keskustan kävelykadulla Strøgetillä. Kauppa täynnä toinen toistaan kivampia Lego-paketteja. Valinnan vaikeus kyllä iski pienille miehille. Valmiiden legopaketeiden lisäksi siellä irtomyynnissä legoja, ihan kuin irtokarkkeja vaan. Meidän poikien suosikki oli piste, jossa voi koota osista itselleen legoukkelit. Tuloksena oli mm. merirosvo, jolla on avaruusaluksen kuva paidassa....Kaupassa on useita pisteitä, joissa lapset voivat leikkiä ja rakentaa legoja. Muutenkin leluliikkeissä ja kauppojen leluosastoilla oli paljon mahdollisuuksia leikkiä ja kokeilla leluja. Aivan eri tavalla kuin Suomessa. BR-lelukaupassa oli jopa pieni hevoskaruselli vapaassa käytössä ja Illumin tavaratalon leluosasto oli pienille oikea unelmien täyttymys. Todella paljon kokeiltavaa ja leikittävää.


Strøgetillä on myös Disney-kauppa, mutta ainakin meille se oli pieni pettymys. Paljon vaatetta ja koriste-esineitä, mutta ei mitään erikoisia leluja.

Tällä kertaa shoppailimme lähinnä juuri Strøgetillä. Kadulta löytyvät kaikki yleisimmät ketjuliikkeet, mutta myös Vuittonia ja muita ylellisiä merkkiliikkeitä. N. puolivälissä Strøgetiä on Illumin iso tavaratalo, jota vastaa Suomessa Stockmannia. Merkkejä ja valikoimaa siis riittää, mutta tällä kertaa tosiaan sielläkin keskityimme lähinnä leluosastoon. Lähellä Illumia sijaitsee myös Illums Bolighus. Näyttää ulkoapäin pieneltä, mutta on nelikerroksinen iso tavaratalo, jossa on paljon designia kaupan. Kannattaa ehdottomasti poiketa jos designista ja sisustuksesta on kiinnostunut. Yleisestikin kaupat voivat näyttää pieniltä näyteikkunansa puolesta, mutta jatkuvat sisällä pidemmälle ja pidemmälle.


Strøgetin lisäksi kävelimme yksi aamu kauppakeskus Fisketorvetille. Juna-asemalta sinne oli reilun kilometrin kävelymatka. Keskuksessa ei ollut mitään tavanomaisesta poikkeavaa, samat ketjuliikkeet kuin kaupungillakin. Ainoastaan sisustusliike Bahne sai innostumaan. Sateisella ilmalla voi olla hyvä vaihtoehto, mutta muuten suosittelin mieluummin keskustan liikkeitä.

Ravintoloista, joissa kävimme voisi mainita Jensens Bøfhus - ketjun. Mieleen tuli Suomesta Rosso tai vastaava. Ravintola, jossa kävimme oli Raatihuoneentorilla. Siellä oli lapsille kiva lista, josta sai valita ruuan komponentit erikseen. Esim. lihapullat, nuggetit tai kanavartaat, niiden kanssa pastaa, tikkuperunoita tai perunapiirakoita ja lisäksi kaksi eri kastiketta. Lisäksi lapsille tuli pieni tehtäväkirja värikyninene, jota tehdessä ruuan odottelu sujui mukavasti. Rattailla liikkuville tiedoksi, että kyseessä on kellariravintola, johon oli aika jyrkät rappuset eli vähän joutuu punnertamaan vaunujen kanssa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...