25.11.2012

Itsetehdyt hampurilaiset

Itsetehdyt hampparit on niin parhaita. Tänään meillä jäi aamuinen perheuinti väliin flunssaisen pikkumiehen takia ja siksi olikin aikaa tehdä itse niin sämpylät kuin pihvitkin lounaalle.



Sämpylöiden ohjeen löydät täältä. Tällä kertaa jätin siemenet pois ja käytin osittain hiivaleipäjauhoja. Taikina kannattaa jättää aika löysäksi ja nostattaa kunnolla, jotta saat ilmavia sämpylöitä.

Täydellisten jauhelihapihvien ohjetta olen metsästänyt kauan. Vaikka raaka-aineet ovat simppelit niin silti hyvän koostumuksen löytäminen on ollut hankalaa. Hirmu monien ohjeiden mukaan tehdyt pihvit murenevat paistaessa. Tämä Kissanmintun ohje on tähänastisista ohjeista paras, pihveistä tulee sopivan kiinteitä ja hyvänmakuisia. Alkuperäisessä ohjeessa suolaa tosin oli meidän makuun aivan liikaa eli alla ohje meidän tyyliin tuunattuna.

Jauhelihapihvit


400g sika-nautajauhelihaa
2 munaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl korppujauhoa
1 dl maitoa
1 tl suolaa
2 tl pippurisekoitusta
1 tl paprikajauhetta

Sekoita korppujauhot ja maito, anna turvota hetki. Kuori ja pilko sipulit pieniksi. Itse laitoin tehosekoittimessa. Lisää sipulit, mausteet ja munat maitoseokseen ja sekoita. Lisää jauheliha ja sekoita massa tasaiseksi käsin. Tee samankokoisia ohuita pihvejä ja paista pannulla. Minä taputtelin massasta leikkuulaudalle pienen levyn, josta otin pienellä pyöreällä piirakkamuotilla aina yhden pihvin. Näin sain samankokoisia pihvejä.



Hampurilaisen väliin onkin sitten hyvä koota kaikkea mitä kaapista löytyy. Meillä tällä kertaa tomaattia, suolakurkkua, salaattia, ketsuppia, valkosipulikastiketta. Meillä ei ollut juustoa kuin raasteena eli sitä siis. Sipulit marinoitiin öljy, balsamico, hunaja -seoksessa, joka taittoikin tosi kivasti sipuleiden muuten aika ärhäkän maun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...