Köyhien ritarien maku liittyy minulla vahvasti lapsuuteen. Mammani teki niitä usein kun tultiin veljen kanssa koulusta kotiin. Viime herkuttelukerrasta taitaa kuitenkin olla reilut kymmenen ellei viisitoistakin vuotta. Lähes unohdettu koko herkku. Nyt sain inspiksen selaillessani jälleen kerran Pipsan keittiössä -kirjaa. Kirjassa on appelsiinillä upgradattu resepti, mutta minä halusin tehdä niitä tavallisia "mammanmakuisia" ritareita.
Tämän reseptin vaikein osa taitaa olla kermavaahdon vatkaaminen. Aikaakaan ei mene kuin hetki, joten tämä ohje kannattaa muistaa kun leipälaatikossa nököttää kuivunut ranskanleipä. Tai sitten vaan reilusti ostaa kokonainen leipä tätä herkkua varten, hyvin senkin saa kerralla tuhottua.
Leikkaa ranskanleipä viipaleiksi. Saa olla pikkuisen paksumpia kuin leipiä varten. Sekoita kulhossa munat ja maito ja mausta vaniliinisokerilla ja kanelilla. Upota leipäviipale munamaitoon niin että se kostuu kunnolla molemmilta puolilta. Paista kuumalla pannulla molemmin puolin ruskeaksi. Nauti lämpimänä hillon, marjojen ja kermavaahdon kera!
Nämä ovat ihania! Aina lapsuudessa söin näitä.
VastaaPoistaNiinpä! Itseäni oikein harmittaa etten ole muistanut näitä herkkuja aiemmin...
Poista