Tämä resepti on kasvisruokakurssimme antia. Herkullisen tulinen tomaattikeitto. Tulisuuden kanssa tosin kannattaa olla varovainen. Minä heitin tapani mukaan ajattelematta koko mittalusikallisen Thaimaasta tuomaani kuivattua chiliä mukaan. Oli muuten todella kuumottavaa. Parempi siis aloittaa varovasti ja lisätä chiliä maun mukaan.
Ohjeessa on säilöttyjä kuorittuja tomaatteja. Käytin kokonaisia tomaatteja ja soseutin keiton lopuksi. Seuraavaksi kokeilen tätä kyllä tomaattimurskalla, jolloin keittoon jäisi vähän enemmän rakennetta eikä soseutusta tarvitse tehdä. Ohjeesta tulee kattilallinen keittoa.
Tulinen tomaattikeitto
2 rkl öljyä
2 sipulia
1/2 tl currya
1 tl jauhettua chiliä
2 valkosipulin kynttä
2-3 rkl tomaattisosetta (käytin pyrettä)
1 rkl sokeria
2-3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
3 tlk säilöttyjä, kuorittuja tomaatteja
smetanaa
Hienonna sipulit. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, lisää sipulisilppu ja kääntele rasvassa, kunnes silppu on läpikuultavaa. Lisää chili ja curry. Keitä hetki. Lisää hienonnettu valkosipuli, tomaattisose, sokeri ja jauhot. Sekoita. Lisää vesi, kanaliemikuutiot ja säilötyt tomaatit. Keitä hiljalleen tunti. Soseuta tarvittaessa.
Nauti smetanasilmän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!