17.7.2012

Pikseli ja outlet-kierros

Anu Penttisen lasityöt ovat kiehtoneet meitä jo pidemmän aikaa. Värikästä ja kaunista uutta designia. Sattumalta huomasin, että Penttisen työhuone on Nuutajärven lasikylässä, joka sijaitsee kohtuullisen ajomatkan päässä meiltä. Siinäpä hyvä kesäretkikohde. Matkan varrelle osui vielä Finlaysonin tehtaanmyymälä ja Humppilan lasitehdas. Ja sopivasti voitiin lapsetkin jättää matkan varrelle mamman ja pappan luo hoitoon :)


Ensimmäisenä pysähdyttiin Forssassa Finlaysonin tehtaanmyymälään. Myymälä sijaitsee vanhassa ja kauniissa tehdasrakennuksessa. Valikoimaa ja tarjouksia oli ihan kivasti ja jotain pientä laitettiin ostoskoriinkin. 

Seuraava pysähdys oli Humppilan lasitehtaalla. Siellä on mm. Iittalan Outlet-myymälä, Marimekon liike ja Ribbon -sisustusliike. Kirjakaupassa sorruttiin taas uuteen keittokirjaan (vaikka niitä jo vino pino kotoa löytyykin). Paluumatkalla pysähdyimme Humppilassa myös syömään.

Nuutajärven lasikylässä on monien lasitaiteilijoiden töitä ja työhuoneita. Lisäksi siellä on myös iso Iittalan Outlet-myymälä (isompi kuin Humppilassa). En tiedä johtuiko sateisesta säästä, mutta jotenkin lasikylä näytti vähän rähjääntyneeltä ja ellei Penttisen töitä olisi siellä ollut, niin olisin ollut pettynyt tarjontaan. Ravintola näytti lähinnä työmaaruokalalta niin ruuan kuin puitteidenkin puolesta ja Pruukin pajat, joissa puhaltajien työhuoneet ja myyntitilat sijaitsivat, oli myös aikamoinen sokkelo ja jotenkin nuhjuisen oloinen.

NuGO Shop oli jo tyylikkäämpi. Siellä myydään kaikkien lasiosuuskuntaan kuuluvien töitä (yläkerrassa myös II-laatuista edullisemmin). Anu Penttisen töitä oli tarjolla kivasti. Nyt kesän ajan hänen työhuoneellaan on kesäkahvila, jossa oli myös töitä myytävänä. Siinä katsellessa nautittiin myös viihtyisän kahvilan antimista. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme ostamaan tämän:

Pixeline Glass Dish (Kuva: nounoudesign.fi)


Nyt sitten odotetaan että lapset kasvaa, jotta voidaan laittaa tämä esille ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...