Lammaspasta
400g lampaan sisäfilettä (tai naudan paistisuikaleita)
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
4 dl villirucolaa silputtuna
3 dl punaista pestoa (laitoin 190g pestopurkin kokonaan)
500g tagliatellea tai muuta pastaa
1 dl parmesaanilastuja
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa annoksen päälle
Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla. Laita sivuun odottamaan. Viipaloi fileet ja paista ne kypsiksi pannulla öljyssä valkosipulin kera. Mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi paprikajauheella. Siirrä apulautaselle odottamaan lämpimään paikkaan.
Revi rucolat samaan pannuun ja freesaa rasvassa, joka jäi pannuun. Nosta syrjään.
Keitä pasta
Sekoita lämmin pasta ja pesto samalla pannulla nopeasti.
Annostele lautaselle pasta ja nosta päälle rucolaa ja lihaa. Koristele parmesaanilastuilla, pinjansiemenillä ja basilikalla. Voit myös sekoittaa pastan, lihat ja rucolan keskenään.
Haastavinta ohjeessa taitaa olla ajoittaminen. Mulla ainakin on joskus ehtineet lihat vähän jäähtyä. Pastan keittoajasta riippuen se kannattaakin laittaa kiehumaan ajoissa.
Ohjeessa kehoitetaan lisäksi panostamaan peston ja lihan laatuun. No, kuten sanottu olen tehnyt tätä naudan paistisuikaleilla ja Rainbown pestolla ja hyvää on ollut silti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!