Keltainen bouillabaisse
2 sipulia
1 fenkoli
2 valkosipulinkynttä
pieni pala juuriselleriä
n. 4 perunaa
3 rkl öljyä
ripaus sahramia
9 dl vettä
1 dl appelsiinimehua
1 tl appelsiininkuorta raastettuna
2 laakerinlehteä
1 tl timjamia
1½ tl suolaa
ripaus sokeria
200g katkarapuja
300g lohikuutioita
3 tomaattia
(1 tlk savusimpukoita)
pinnalle persiljaa
Suikaloi sipulit ja fenkoli. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele selleri ja perunat. Mulla oli varsiselleriä, kun en löytänyt juuriselleriä, lisäksi laitoin vielä palsternakkaa, joka sattui jääkaapista löytymään.)
Kuullota sipuleita ja fenkolia isossa kattilassa tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Ripottele joukkoon sahrami ja sekoita. Kaada joukkoon vesi, appelsiininmehu ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat ja selleri. Keitä noin 15 minuuttia.
Sulata katkaravut. Lisää ravut ja lohikuutiot keittoon ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia eli kunnes kala on kypsynyt. Lisää lopuksi kuutioidut tomaatit ja valutetut simpukat.(Mulla oli tavallisia simpukoita, kun ei savuversioita löytynyt)
Tarkista maku. Lisää pinnalle persilja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!