14.6.2013

Lämmin salaatti

Pipsa Hurmerinnan keittokirjasta poimittu lämmin fetasalaatti on niin herkku, että pakko jakaa se täällä. Eipä olisi tullut itselle mieleen tehdä lämmintä fetakastiketta salaatille, mutta onnellinen olen, että tulin kokeilleeksi. Kokeilin tehdä saman kastikkeen myös aurajuustolla ja myös se toimi hyvin. Vielä voisi kokeilla vuohenjuustolla... Alla ohje sellaisena kun minä sen tein.


Lämmin fetasalaatti kahdelle

1 rasia babypinaattia
1 iso tomaatti
1 punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 luomusitruunan mehu
100g fetajuustoa
3 rkl oliiveja

Huuhtele pinaatit. Babypinaattia ei tarvitse ryöpätä vaan sitä voi syödä sellaisenaan. Kuutioi tai viipaloi tomaatti. Suikaloi sipuli ja kuullota sitä hetki ruokalusikallisessa öljyä. Lisää salaatin joukkoon. Lisää myös oliivit, jotka voit halutessasi viipaloida.

Lisää kasariin ruokalusikallinen öljyä ja sitruunamehu. (Luomusitruuna on pienempi kuin tavallinen, eli jos käytät tavallista ei kannata koko sitruunan mehua heittää mukaan.) Kun seos kiehuu, lisää joukkoon murennettu feta. Anna kuplia kunnes juusto alkaa sulaa. Lisää kastike salaatin joukkoon ja sekoita. Nautiskele heti lämpimänä.



2 kommenttia:

  1. Taitaa lähteä kokeiluun jo tänä viikonloppuna, kiitos!
    Oikein hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää viikonloppua myös sinulle. Kerropa sitten mielipiteesi salaatista :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...