Viikonloppuisin meillä tehdään todella usein ruuaksi kalaa. Ikävä kyllä kala-auton setä on tainnut unohtaa meidät ja niinpä kalaksi valikoituu usein lohi. Pestolla tai teriyaki kastikkeella maustetut megahelpot ohjeet on tehty niin moneen kertaan, että nyt vaihdoin Hellapoliisin sinappiloheen. Hiukan enemmän työtä kuin purkista lapatussa teriyakisoosissa, mutta helppo joka tapauksessa.
Tämä sinappihuntu sai melkein kilon lohipalan katoamaan parempiin suihin alta aikayksikön. Kauhulla ajattelen hetkeä, jolloin jolloin nyt 3 ja 5 -vuotiaat poikalapset ovat esim. 15 ja 17. Mikä valas minun täytyy silloin kantaa kaupasta kotiin, että se riittää koko perheelle?
Gourmet-kuvia tästä ateriasta ei ehditty ottaa, mutta eiköhän melkein tyhjä lautanen kerro yhtä hyvin kuinka maukasta ruoka oli. Alla ohje sellaisena kuin minä sen tein.
Sinappilohi
n.800 g lohta fileenä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl voisulaa
2 rkl dijonsinappia
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kuivattua lipstikkaa
Enjoy!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!