12.7.2015

Antiikkipäivien löytö

Fiskarsin antiikkipäivillä tehtiin myös pieniä ostoksia, löytöjä. Ei antiikkia, mutta löytöjä kuitenkin. Kun oltiin lähes koko messualue kierretty, oli mietintämyssyyn jäänyt muutama juttu. Vakavimmin mietittiin yhtä Wirkkalan maljakkoa. Päätettiin kuitenkin vielä miettiä ja käydä kurkkaamassa niiden muutaman raukan osasto, jotka olivat veitsihallin ulkopuolella. Sadekuurot olivat hakanneet maan mutavelliksi ja astiat täynnä vettä. Toki heillä oli katos pään päällä, mutta olosuhteet olivat silti heikohkot.

Sadekuurojen välissä päästiin kuitenkin nuokin osastot tutkimaan. Yhden pitkän pöydän keskellä oli teräksinen viinicooleri. Eleetön, moderni, sellainen meidän näköinen. Tarkempi tutkiminen paljasti sen Steltonin valmistamaksi. Kyseinen cooleri on edelleen tuotannossa, joten mistään antiikista ei todellakaan ollut kyse. Kauppias puolihuolimattomasti lähes vilkaisematta heitti hinnaksi 25 euroa.



Sitten näin samalla pöydällä useita vanhoja lasisia Iittalan säilöntäpurkkeja. Samanlaisia löytyy meiltä jo useampia ja tykkään säilyttää niissä siemeniä, myslejä, pastoja ja muuta. Olen bongaillut näitä eri kirppiksiltä ja kartuttanut kokoelmaa vähitellen. Purkkien hinnat vaihtelevat todella paljon. Messuilla pyydettiin jopa paria kymppiä purkilta, kirppikseltä saattaa löytää alle kympin hintalapulla. Nyt mieheni heitti pöytään kaikista yhteensä pienen könttätarjouksen, jolla yllätyksemme saimme purkit ja coolerin itsellemme. Halvalla lähti, sillä kotona katsoimme pelkän coolerin hinnaksi yli 70 euroa.



Cooleri osoittautui myös oivaksi maljakoksi kun kävin pelastamassa pionit sateiden alta sisälle. Täydellinen löytö!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...