22.11.2015

Pikakelauksella


Taas on painettu pikakelausnäppäintä ja päivät tuntuvat kiitävän ohi kiihtyvällä tahdilla. On ollut iltatöitä ja ala-asteeni avointen ovien päivää. Töissä loppuvuoden kiireet alkavat todenteolla konkretisoitumaan, kun nyt yritetään kiivaasti tehdä kaikki se, mitä tälle vuodelle oli suunniteltu. Ainakin viikko vielä on edessä samaa tahtia, sitten toivottavasti helpottaa...

Viime viikolla tajusin, että joulu on jo ihan nurkan takana ja olen normiaikataulustani myöhässä. Pahasti myöhässä... Yleensä tähän aikaan on joululahjat vähintäänkin mietittynä valmiiksi, joulukortit kirjoitettuna odottamassa postitusta, joulun ruokalista pähkittynä. Tänä vuonna olen yhtenä iltana askarrellut pari korttia... Kyllähän aikaa vielä on, mutta yleensä olen ajoissa ja pidän siitä että saan tehdä asiat omaan tahtiin ja rauhassa. Nyt tunnelmointi on jäänyt arkikiireiden jalkoihin.

Perjantaina oli ensimmäinen kokonainen ilta kotona tällä viikolla ja päätinkin hakea sen joulufiiliksen siivouskomeron perältä. Kaivoin esiin jouluvaloja, tein muutaman jouluisemman asetelman, muutaman joululahjaideankin sain puuhaillessani.Kaiken kiireen vastapainoksi vietettiin eilen miehen kanssa rentouttava päivä Turussa. Aamupäivällä kuljeskeltiin kaupungilla. Tein mm. maailman nopeimmat takkikaupat. Musta villakangastakki on ollut ostoslistalla jo aika kauan, mutta en ole asian eteen tehnyt mitään. Nyt kävelin Stockmannin takkiosastolle, kokeilin yhtä ja marssin kassalle. Aivan epätyypillinen ostosprosessi mulle. Yleensä pitää kokeilla kaikki mahdolliset vaihtoehdot ja harkita päätöstä pitkään.

Ostoslistalla oli myös teetä. Kauppahallin ihanasta teekaupasta ostettiin pussi jos toinenkin kotiin tuotavaksi. Myös muutama juustokimpale ja punaviinipullo tarttuivat mukaan. Joulu oli jo vallannut kauppahallin ja lounastaessa taustalla soivat jazzahtavat joululaulut. Kyllä livemusiikki vaan on ihanaa...

Samoin kuin liveteatteri.  Jo kesällä varasimme liput Turun kaupunginteatteriin Breaking the Waves -esitykseen. Alkuperäinen idea oli mennä ystäväperheen kanssa ja käydä yhdessä esityksen jälkeen syömässä. Aikataulut kuitenkin sakkasivat viime metreillä, joten liput muuttuivat isänpäivälahjaksi omalle isälleni. Reilu vuosi sitten kävimme katsomassa Turun kaupunginteatterissa musikaalin Jekyll ja Hyde, joka oli todella hyvä. Sen jälkeen taas kerran toisteltiin , että pitäisi käydä useammin teatterissa. Hakea näitä kokemuksia. Eilinen esitys sai taas huokaamaan samaa. Breaking the Waves oli niin hyvä. Harvoin kuuluu yleisöstä sellainen niiskutus kuin esityksen loppukohtauksen jälkeen.

Tänään otetaan vielä rennosti. Aamulla tosin sain siivoushepulin ja raivasin esikoisen huoneesta lattian esiin kaikkien legojen alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...