Avoimessa päiväkodissa on silloin tällöin soppapäiviä, jolloin koko perhe syö parilla eurolla. On ihanaa kun ruoka on valmiina ja keitot ovat olleet todella herkullisia. Kokki on käyttänyt mausteita reilusti enemmän kuin minä keittoa tehdessään ja kyllä sen maussa huomaa. Kuopuskin söi viimeksi oman keittonsa jälkeen vielä parhaat palat mun lautaselta. Näistä keitoista innostuneena päätinkin heti kokeilla vastaavaa kanakeittoa kotona. Hyvää tuli ja lapset tykkäsivät.
Kanakeitto
1 l vettä
1 pss peruna- ja keittojuureksia
2 kpl kasvisliemiekuutioita
kokonaisia pippureita
timjamia
450g hunajamarinoituja kananpojan fileesuikaleita
n. 100 g koskenlaskija paprikasulatejuustoa
2 tl tomaattipyrettä
loraus ruokacremeä
Laita vesi kiehumaan ja lisää kiehuvaan veteen kasvisliemikuutiot ja peruna- ja keittojuurekset sekä pippurit. Anna kiehua n. 15 minuuttia. Paista sillä aikaa fileesuikaleet. Normaalisti käytän aina marinoimattomia, mutta nyt ekaa kertaa tätä tehdessäni käytin marinoituja. Ensi kerralla maustan kyllä itse. Kun juurekset ovat valmiit, lisää keittoon paistetut fileesuikaleet, sulatejuusto, tomaattipyre, ruokacreme ja haluamasi yrtit. Sekoittele, että sulatejuusto sulaa kunnolla keittoon.
Itse suosin keittoja ja uuniruokia arkiruokana, koska meillä herätään niin aikaisin, että ehdin tehdä ruuan ennen ulos lähtöä. Aamupäivän puistoilujen jälkeen ruoka on sopivan lämmintä ja mikä parasta heti valmista syötäväksi :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!