19.8.2014

Hurahdus avokadoon

Minulla on tapana hurahtaa.... Milloin johonkin urheilulajiin, milloin johonkin ruokaan, mihin milloinkin. Keväällä hurahdin granaattiomenoihin ja söin niitä monta viikkoa putkeen (on muuten väärin, että Tallinnassa niitä myytiin puolet halvemmalla kuin Suomessa. Olisikohan pitänyt tuoda niitä kontillinen siinä missä osa kantoi niitä nestemäisiä tuliaisia..) Tällä hetkellä hurahdus on suuntautunut avokadoihin. Noihin palluroihin, joihin en vuosi sitten uskaltanut koskeakaan.


Olisiko ollut se kuuluisa avokadopasta, mistä kokeilut lähtivät liikkeelle. Itse pasta ei sydäntäni vienyt, mutta pikkuhiljaa avokado on kuitenkin ominut paikkansa ruokavaliossani. Tänä kesänä iltapalani on varsin useasti ollut paahdettu ruisleipä avokadotahnalla. Simppeliä ja hyvää ja terveellistäkin, sillä avokadossa on runsaasti hyviä rasvoja sekä B-, E- ja K-vitamiineja.


Sopivan kypsän avokadon tunnistaa siitä, että se on hieman pehmeä, mutta ei mistään kohdasta 'löllö'.  Itse avaan avokadon halkaisemalla sen ja kaivertamalla sisuksen pois lusikalla. Mikäli käytät vain osan avokadosta, jätä siemen paikoilleen niin avokado ei tummu jääkaapissa. Toinen vaihtoehto on valella päälle sitruunamehua.


Kahdelle ruisleivälle sopiva tahna syntyy puolikkaasta avokadosta, puolikkaan limen mehusta, basilikasta ja reilusta ripauksesta suolaa. Jos oikein villiksi heittäyden niin mukaan sujahtaa vielä puolikas tomaatti pieneksi pilkottuna. Kaikki purkissa haarukalla mössöksi ja leivän päälle. Ja oleellinen osa on leivän paahtaminen. Ai että, on hyvää...


3 kommenttia:

 1. Olen kanssa samanlainen milloin-mihinkin-hurahtaja! Ja vitsi nuo avokadot! Kannattaa tehda guacamolea - se on herkullista minka tahansa kaverina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman kerran olen guacamoleakin tehnyt, mutta en vielä ole löytänyt sitä parasta reseptiä. Saa vinkata jos tietää ;)

   Poista
 2. Avokado on mullekin ihan uusi himotuksen kohde! Aivan ihanaa salaatissa. Guacamolea teen yksinkertaisesti lisäämällä avokadomössöön Rainbown Tex Mexican Guacamole Spice Mixin (huh, olipa pitkä nimi pienellä maustepussilla) - niiiin mun makuun :P Itsetehtyä pitäisi kai myös kokeilla joskus..

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...