28.3.2015

Järjestelyä ja raivausta

Täällä on tänään käyty taistelua flunssaa vastaan ihan tosissaan. Aamulla olo oli aika kurja, ääni poissa ja nenä tukkeessa. Luulin jo, että päivä kuluu sohvalla maaten. Aamupäivän aikana olo kuitenkin jo parani. Nenä tosin vuotaa vieläkin. Vastaiskuun on käyty kaikenlaisin vitamiinipommein. Appelsiiniä, sitruunaa, pinaattia, inkivääriä...Koska kelikään ei ole houkuttanut lähtemään ulos, olen viettänyt päivän siivouskomerossa. Juu, luit oikein... siivouskomerossa... .

Kyseessä on rappusten alle jäävä pieni huone/komero, joka on fiksusti otettu säilytyskäyttöön. Pisteet siitä oivalluksesta. Ne pisteet tosin ropisevat kun oven avaa. Muuttaessamme jokunen vuosi sitten komerossa majaili yksinään imuri. Sen jälkeen on lisätty hyllyjä ja lisätty lisää hyllyjä. Kyseessä on varsinainen monitoimitila; siivouskomero, kierrätyspiste, viinikellari, varasto, arkisto yms. muita tilapäisiä käyttötarkoituksia. Sieltä löytyy kaikki matkalaukuista tauluihin, joulukoristeista vanhoihin lehtiin. Lasten pelejä ja askartelutarvikkeita. Kauhistuttaa ajatellakin missä nämä tavarat olisivat ellei tätä tilaa olisi tehty... Mieheni suostuu astumaan tuonne ainoastaan silloin kun asiaa on viinihyllylle. Muuten kuulemma aina laukeaa joku ansa ja tavaraa tippuu ohi oikealta ja vasemmalta. Olen tätä komeroa aika ajoin päälisin puolin siivonnut, mutta karttanut perusteellista putsausta.

Siispä ammattijärjestäjän ottein karmeista kiinni ja sisään. Laatikko kerrallaan kävin tavaroita läpi. Jotain kierrätykseen, jotain roskikseen, paljon uudelleenjärjestelyä. Huomaan olevani hamsteri. Mulla on paperikassi täynnä paperikasseja, pussillinen viinipullonkorkkeja, toinen kauniita käpyjä, varmuuden vuoksi säilytettyjä erilaisten vimpaimien pahvilaatikkoja.... Niin paljoin kuin selkeydestä tykkäänkin muualla talossamme, se ei selkeästikään ulotu tähän komeroon. Paljon juttuja säilössä varmuuden vuoksi (säilöstä löytyy tasan tarkkaan kaikkien meidän talon vempainten käyttöohjeet, myös niiden joissa ei voi muuta tehdä kuin patterin vaihtaa...).  "Jos vaikka joskus askartelen tästä jotain" hokemaa on myös taidettu käyttää aika useasti..

Olen kuitenkin nyt tyytyväinen tämän päivän tulokseen. Hyllyt selkeytyivät ja tavara väheni. Myös täysin tyhjää hyllytilaa tuli (hetkeksi) esiin. Tiedän, että vieläkin olisi karsittavaa, mutta jatketaan tästä sitten joku toinen kerta....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...