8.3.2015

Maailman parhaat lihapullat

Mikä valoilmiö se tänään pilkistikään kaiken harmauden keskeltä. Lähdetiin jäähallille luistelemaan ankean harmauden vallitessa ja ulos tullessa vastassa oli yllättävä ja ihana auringonpaiste. Tätä lisää kiitos!

Viikonloppuisin otan mielelläni ruokatoiveita vastaan ja tänä viikkonloppuna esikoisen toive oli välimeren lihapullat. Siis juurikin ne lihapullat, joiden ohjeen sain sieltä kansalaisopiston Tapas-kurssilta ja joita jo ehdin kehua. Mun lihapullahistoria on varsin surullinen. Yritelmiä on vaikka muille jakaa, mutta onnistumiset ovat olleet harvassa (niitä ei ole). Olen yrittänyt maustaa pullia milloin milläkin, paistaa pannulla tai uunissa. Tuhoon tuomittuja kaikki. Seuraava vaihe olisi ollut mennä anopin oppiin katsomaan vierestä miten ne poikien lempipullat tehdään.  Tämä resepti kuitenkin räjäytti potin. Helppoja, maukkaita ja vihdoinkin onnistuneita lihapullia.


Välimerelliset lihapullat
50 kpl

400g naudan jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
1 dl tomaattikastiketta (ohje alla)
6-8 kpl oliiveja silputtuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Tomaattikastike
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
500g paseerattua tomaattia
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
(½ dl tuoreita yrttejä timjamia, oreganoa, basilikaa) 
Tässä kohtaa laiska kokki ostaa yrttimaustettua paseerattua tomaattia ja on silti hyvin tyytyväinen lopputulokseen.

Tee ensin tomaattikastike. Pilko sipuli ja valkosipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää paseerattu tomaatti, liemikuutio, sokeri ja mausteet. Hauduta n. 10 minuuttia.

Sekoita lihapulla-ainekset tasaiseksi murekemassaksi. Pyörittele massasta pieniä lihapullia pellille. Paista 225 C n. 12-15 minuuttia.

Nosta valmiit pyörykät tomaattikastikkeeseen ja sekoita varovasti ne kastikkeen sekaan. Nauti pastan, muusin tms. kanssa.



Meillä on varsinainen härdelliviikko tulossa, joten siirryn vielä sohvan puolelle keräilemään voimia. Aurinkoista viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...